Home / Administratie / „Mărul de Batos”, brand cu acte în regulă înregistrat la OSIM

„Mărul de Batos”, brand cu acte în regulă înregistrat la OSIM

Ediția din acest an a „Sărbătorii Mărului” de la Batoș, a adus și o veste bună , în special pentru cei care au ca obiect de activitate cultivarea mărului pe meleagurile Văii Luțului. Este vorba de denumirea„Mărul de Batoș”, înregistrată la OSIM, anunț făcut public de primarul comunei, Dumitru Dinu Cotoi. „Sunt diferiți comercianți, știm noi cine, care,  folosindu-se de reclama mărului de Batoș, profită de acest fapt, și fac comerț cu alte produse. Atunci, ne-am gândit noi că ar trebui să facem ceva pentru a proteja producătorii locali. Astfel, am intervenit la OSIM, pentru înregistrarea mărcii ”Mărul de Batoș”, lucru pe care l-am și făcut. Azi,  avem înregistrată oficial denumirea „Mărul de Batoș”, și astfel îi vom proteja pe producătorii locali, să poată ca ei să vândă adevăratul măr de Batoș și produsele rezultate din prelucrarea acestor mere, astfel ca intermediarii să nu mai poată folosi această denumire”, a precizat Dumitru Dinu Cotoi, primarul comunei Batoș.

Dezvoltarea turismului

Printre prioritățile celor din Batoș se numără și dezvoltarea turismului în zonă, mărul și alte produse ale zonei  fiind o carte de vizită demnă de luat în seamă pentru dezvoltarea acestui sector. „Pentru a putea dezvolta comuna Batoș, cred că mai trebuie să facem anumiți pași. Cred că ar trebui, în anii care urmează,  să promovăm Batoșul, ca și zonă turistică. Cred că ar trebui să profităm de acest brand „Mărul de Batoș”, de vestitul vin Liliac, care mai nou se produce în comuna noastră, de alte și alte produse. Mai mult de atât, să profităm de orice și oricine este dispus să investească în comuna Batoș, în sensul de a dezvolta turistic comuna noastră”, a subliniat primarul comunei Batoș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Constantin Fiscu (PNL) vrea să fie ”primarul tuturor sighișorenilor”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a anunțat miercuri, 1 iulie, într-o …