Ștrandul „1 Mai” revine totuși la viață Administratie
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 1604 Vizualizări

Ștrandul „1 Mai” revine totuși la viață

După câteva decenii în care cel mai populat ștrand cândva din Târgu-Mureș, ștrandul „1 Mai” a fost lăsat în paragină, acesta va reintra în circuit. Odată cu modernizarea Complexului de Agrement și Sport Mureșul (Week-end), în incinta ștrandului care cunoștea o deosebită animație, locul unde echipa de polo a Clubului Sportiv Mureșul își disputa meciurile din prima divizie s-a dezvoltat un singur lucru: vegetația. În toți acești ani s-a realizat totuși în acel loc și altceva: pista de patinaj viteză, pe role, bineînțeles, deoarece Târgu-Mureșul nu are un patinoar. Unul are, este construit, trebuia să fie pus în funcțiune cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea clubului fanion al orașului, CS Mureșul. Diversele dispute au făcut ca lucrările să fie stopate, la fel cum s-a întâmplat și cu reamenajarea ștrandului care era practic fără stăpân legal. În urma HG 1505/2008, acesta se află în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului, prin CS Mureșul și va fi predat Companiei Naționale de Investiții SA, care va finaliza construirea unui Centru de Natație. Acesta va cuprinde un bazin Olimpic, anexe, tribune cu o capacitate de 800 de locuri, precum și locuri de parcare. După finalizarea construcției, acesta va reveni spre administrare clubului târgumureșean.

Al doilea complex din țară

Proiectul a fost aprobat în urmă cu 7 ani, mai exact în anul 2010, în urma unei licitații. Deblocarea investiției s-a reușit însă abia în luna aprilie a acestui an, iar de demolare se ocupă clubul, după care amplasamentul va fi preluat de către constructori. Câteva detalii ne-a oferit actualul director al CS Mureșul, Iuliu Cosmin Pop. „Eu sunt omul faptelor, nu al vorbelor. După deblocarea investiției și întăbularea terenului, obținută în luna aprilie, acum am demarat lucrările de demolare. Fondurile alocate nu erau suficiente, finanțarea era prea mică față de necesar, dar ne vom descurca. Proiectul aprobat prevede realizarea unui Centru de Natație identic cu cel al clubului Dinamo și ar fi al doilea ca mărime în țară. Numărul de locuri în tribune este cel puțin deocamdată suficient pentru un oraș de mărimea Târgu-Mureșului, dar dacă aș fi solicitat mai multe locuri, s-ar fi ajuns la o nouă tărăgănare. Complexul va fi unul modern și vom putea găzdui competiții importante, iar la nevoie, putem suplimenta numărul de locuri cu tribune demontabile. Noi ne ocupăm de demolare, după care sarcina de a continua va reveni constructorului. Probabil lucrările vor demara anul viitor, iar aceștia au promis că proiectul se va finaliza în maximum doi ani. Sunt optimist și sper că așa va fi, să ne putem bucura cât de curând de o nouă bază”, a precizat Iuliu Cosmin Pop.

În incintă există de mai mulți ani doar pista pentru patinaj viteză, care a găzduit în acești ani Campionatele Naționale, întrecerile Cupei României și Memorialul Gal. Aceasta va rămâne în continuare funcțională, aflându-se de asemenea în proprietatea ministerului, după cum a specificat directorul CS Mureșul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE