Festivalul Național de Teatru ”Din Culise”, la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 426 Vizualizări

Festivalul Național de Teatru ”Din Culise”, la Reghin

Casa de Cultură a Tineretului ”George  Enescu” din Reghin,  cu susținerea Primăriei și a Consiliului Local Reghin,  organizează în acest sfârșit de săptămână (13-15 octombrie) cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru ”Din Culise”. La ediția din acest an vor participa trupe de teatru amator din Lugoj, Roman, Medgidia, Brașov, Sighet, Mediaș și Reghin, intrarea la toate spectacolele fiind  liberă. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 13 octombrie, ora 18:00, urmată de spectacolulul Teatrului Popular Mediaș „Dintruna-ntralta”, scheciuri umoristice de Mihai Maximilian, regia Marinela Bârză. Tot în prima seară, ora 19:00, va urca pe scenă Trupa de teatru „Din Culise” a Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin cu premiera spectacolului „Acul cumetrei Gurton”,  de William Stevenson, în regia lui Mihai Crăciun.

Ziua de sâmbătă va fi deschisă la ora 11:00 de Teatrul „Traian Grozăvescu” din Lugoj, cu spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi, în regia lui Dan Mirea, iar de la ora 17:00, va urca pe scenă trupa de teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmației cu spectacolul „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia lui Ioan Dorel Todea. Seara se va încheia cu Trupa de teatru „Tethis” a Casei de Cultură „I. N. Roman” din Megidia, cu spectacolul „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Dan Crișu. Duminică, 15 octombrie, începând cu ora 17:00 va avea loc reprezentația spectacolului „D-ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Vătavu, pus în scenă de Teatrul „Dan Alexandrescu” din Târgoviște. Ultima piesă din festival va fi jucată de Trupa de teatru „Redoute” a Centrului Cultural „Reduta” din Brașov, cu reprezentația spectacolului „Pescărușul”, de A. P. Cehov, în regia lui Vitalie Bichir.

”Este o activitate culturală importantă pentru comunitatea reghineană, care va reuni trupe de teatru amatori din întreaga țară, din Lugoj, Roman, Medgidia, Brașov, Sighet,  Mediaș și  Reghin. Este un eveniment important pentru Reghin care devine pentru trei zile capitala teatrului  național de amatori, fapt pentru care îi aștept pe reghinenii iubitori de teatru să fie alături de noi , altfel vor rata momente speciale, momente deosebite asuse de trupele de teatru amator din țară. Printre aceste momente speciale se numără și o premieră a Trupei de teatru „Din Culise” a Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu, piesa „Acul cumetrei Gurton”,  de William Stevenson, în regia lui Mihai Crăciun, actor al Teatrului Național din Târgu-Mureș. Este un proiect mai vechi de-al nostru, care este readus în atenția publicului datorită faptului că a avut priză la public. De fiecare dată, la patru ani se schimbă generațiile , suntem ca o pepinieră care, la maturitate, cei tineri merg mai departe pe drumul vieții, și atunci revenim cu alte forțe proaspete, cu alți tineri, cu alte talente și cu alte caractere”, ne-a declarat Marcel Naste, directorul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin .

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE