Juniorii ASA U17, calificați în Elită Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 1124 Vizualizări

Juniorii ASA U17, calificați în Elită

În ciuda crizei clubului de fotbal ASA Târgu Mureș, una dintre echipele Centrului de Copii și Juniori, grupa U 17 obține rezultate foarte bune și merge mai departe, indiferent de situația clubului. Echipa antrenorului Constantin Lungu a învins în ultima etapă a seriei 16 în deplasare formația AFC Odorheiu Secuiesc cu 3-1 și a încheiat grupa pe primul loc. Marcatorii celor trei goluri din ultima etapă au fost Emil Coroș, Zalán Kelemen și Alex Cucuiet. Cu acest succes, târgumureșenii au încheiat cele 10 meciuri cu o singură înfrângere, 2-3 pe teren propriu în chiar prima etapă, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, după care au obținut nouă victorii din tot atâtea meciuri. Au încheiat la egalitate de puncte cu ciucanii, dar și-au luat revanșa în retur, când au învins cu 2-0. Astfel, atât golaverajul, 44-8, față de 34-6, dar mai ales întâlnirile directe, primul criteriu dealtfel, i-au calificat printre primele 20 de echipe din țară. La faza a doua vor participa cele 19 câștigătoare ale grupelor, la care se adaugă Centrul de Excelență a categoriei de vârstă care activează la Târgu-Mureș. În clasamentul grupei, după cele două formații clasate pe primele locuri, cu câte 27 de puncte s-au clasat celelalte două echipe din județul Mureș: Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” Reghin, cu 18 puncte și LPS Târgu-Mureș, cu 7, ultimele două fiind ASC Sepsi Sfântu Gheorghe și AFC Odorheiu Secuiesc.

 

Competiția continuă fără pauză

După încheierea jocurilor din prima fază, cele 20 de echipe au fost împărțite în două serii, Est și Vest. Întrecerea va continua fără pauză, din acest sfârșit de săptămână și se va disputa tur-retur, deci alte 18 etape. ASA face parte din seria Vest, alături de ACS Poli Timișoara, FC Star Sport Pitești, CSU Craiova, CSȘ Drobeta Turnu Severin, Ardealul Cluj, Viitorul Mihai Georgescu Cluj, UTA Arad, SCM Râmnicu Vâlcea și Centrul Național Mureș. Aceasta din urmă va fi adversara roș-albaștrilor în prima etapă, care se va disputa sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 14, pe terenul de la Weekend, cu echipa Centrului în rol de gazdă. Dacă „gazdele” de sâmbătă aliniază o echipă cu jucători selectați de la mai multe cluburi din țară, lotul preluat în vara anului trecut de Constantin Lungu este alcătuit exclusiv din juniori mureșeni, elevi la liceele Al. Papiu Ilarian, Economic, Pedagogic, Electromureș, sau LPS, majoritatea și elevi buni la învățătură, după cum ne spune antrenorul lor. Așadar, indiferent de viitorul clubului, echipa U17 va continua cursa și datorită sprijinului părinților.

„Nu pot să fiu decât mulțumit de parcursul echipei, băieții au dat dovadă de multă seriozitate și dăruire, lucru dovedit prin rezultatele obținute. Am încheiat la egalitate de puncte cu echipa din Ciuc, în fața căreia am pierdut singurul meci, dar și acela în condițiile în care am jucat mult timp în inferioritate numerică. Ne vom continua drumul indiferent de împrejurări, avem srijinul părinților, cărora le mulțumim. Nu știm ce șanse avem pentru calificarea din serie, nu cunoaștem încă valoarea adversarelor. De remarcat aș remarca întreaga echipă, dar cu o notă în plus pentru portarul Bartok Alpár, care face pregătiri și cu echipa mare, Emil Coroș, Raul Zaharie Neag, Darius Alexandru Miclea, Kelemen Zalán, precum și golgheterul echipei, Radu Robert Codoiu”, a spus antrenorul Constantin Lungu.

Ceialți componenți ai lotului, „nenominaliazți” sunt: Rareș Valentin Marc, Dávid Zalán Török, Denis Antonio Cotoi, Vlad Moldovan, Mark Moldovan, Radu Mihnea Iernuțan, Ádám Deák, Alex Pop, Tudor Alexa, Alexandru Cucuiet, Radu Mesaroș, Norbert Kasper, Ioan Sebastian Iușan, Tamás Hunor Gyurka, Alexandru Micloș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE