Târg de Arte și Meserii,  în Cetatea Medievală Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

Târg de Arte și Meserii, în Cetatea Medievală

Cea de a cincea ediție a Târgului de Arte şi Meserii și-a deschis porțile, miercuri, 11 octombrie, în Cetatea Târgu-Mureș, eveniment organizat de Primăria Târgu-Mureş în colaborare cu Universitatea Cultural Ştiinţifică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai”. Ediția de toamnă a târgului reunește 12 unități de învățământ alături de agenți economici din județ, tematica aleasă fiind profilul mecanic. Ediţia din această toamnă este una aniversară, fiind organizată cu ocazia împlinirii a 125 de ani  a Şcolii de Arte şi Meserii din Târgu-Mureș. Târgul de Artă şi Meserii se va desfăşura în perioada 11-13 octombrie, în Cetatea Medievală .

Concursuri pentru participanții la târg

În cadrul târgului vor avea loc două concursuri pentru elevii claselor a şaptea şi a opta, menite să le stimuleze interesul pentru alegerea meseriilor.  „Începând din acest an venim cu o temă  pentru campania târgului de arte și meserii de anul viitor, care va fi încununată cu un premiu în care, concurența între școli să arate că și copiii fără niciun fel de sprijin, doar din pasiune, pot arăta că sunt capabili să facă un lucru, grație direcției care vor să o ia în viață, în diverse activități, în profilul mecanic. Ne gândim cu specialiști din școală, și aviz celor care sunt interesați, deoarece premiul va fi unul consistent, și sunt convins că păentru elevii va fi o motivație suplimentară pentru o meseria care și-o vor alege”, a precizat Dorin Florea, primarul Municipiului Târgu-Mureș.

Respect adus înaintașilor

Cu prilejul deschiderii oficiale, profesorul Ioan Ștefan, unul dintre promotorii Școlii de Arte și Meserii din Târgu-Mureș a primit o plachetă din partea Primăriei Târgu-Mureș. „Înmânez această distincție domnului Ioan Ștefan, care ne-a povestit un singur lucru, că are ceva ani în slujba educării copiilor , 75 la număr. Gândiți-vă că unii se pensionează la 45 de ani spunând că sunt stresați. Eu cred că nu există un stres mai mare pentru un profesor care vrea să scoată ceva din copii săi”, a precizat primarul Dorin Florea.

Oferta Materom

Printre agenții economici parteneri în cadrul târgului se numără și Compania Materom, care și-a prezentat oferta participanților.„Avem o echipă de profesioniști din domeniul atomotive, care pot arăta elevilor ce facem noi. Căutăm în continuare mecanici auto, electricieni auto, tehnicieni de diagnoză, lucrători gestionari, ingineri, chiar și economiști, care sunt așteptați să se alăture echipei noastre.În permanență ne îngrijim să avem condiții de muncă echivalente cu cele din străinătate , și salarii, poate chiar mai bune, în ce privește costurile existente la noi în țară”, a spus Rodica Baciu, directorul Companiei Materom.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE