94 de primăveri pentru „Tetea Vasile”, veteran de război din Sânpetru de Câmpie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 430 Vizualizări

94 de primăveri pentru „Tetea Vasile”, veteran de război din Sânpetru de Câmpie

Reprezentanții Jandarmeriei Mobile Mureș au avut privilegiul de a cunoaște joi, 12 octombrie, o pagină de istorie vie, relatată de Vasile Petrea, veteran de război. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Respect Eroilor Mureşeni”, care are drept scop vizitarea la domiciliu a veteranilor de război, la aniversarea zilei de naștere.

Astfel, doi ofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș și un reprezentant al Garnizoanei Târgu-Mureș s-au deplasat în localitatea Sâmpetru de Câmpie, pentru a-l întâlni pe cel care a fost decorat cu medaliile Crucea Comemorativă și Eliberarea de sub jugul fascist, soldat Vasile Petrea. Acesta, militar fiind, a participat la cel De-al Doilea Război Mondial, la transmisiuni, în cadrul Batalionului 8, Divizia a II-a, Vânători de munte, Aiud, județul Alba. Drept urmare a faptelor de arme, “Tetea Vasile” a rămas o emblemă a onoarei pentru comuna Sâmpetru de Câmpie.

„Ajuns la onorabila vârstă de 94 de ani, domnul Petrea ne-a primit cu bucurie și emoție. Cu mult respect și deosebită considerație, acestuia i-au fost înmânate diplome din partea celor două unități militare, precum și un cadou simbolic. Înconjurat de familie, amintirile de pe front au început să curgă, fiind depănate cu o precizie de ceasornicar, de cel care timp de mai bine de doi ani a slujit, sub arme, neamul românesc. Memorabil pentru noi a rămas și momentul de după terminarea războiului, domnul Petrea povestindu-ne că drumul de întoarcere acasă de pe frontul din fosta Cehoslovacie și până acasă, l-a parcurs pe jos, cam 80 de kilometri pe zi și asta pentru că mijloacele de transport erau destinate repatrierii răniților, bolnavilor sau materialelor militare. La ceas aniversar, cu respect și considerație, conducerea și colectivul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, adresează domnului Petrea T. Vasile, cele mai sincere urări de bine, sănătate și cât mai multe bucurii alături de cei dragi. La mulți ani!”, a precizat lt. Adina Chiş, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I”.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE