GALERIE FOTO, VIDEO: Seară magică cu Mani Neumann & Farfarello, la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 499 Vizualizări

GALERIE FOTO, VIDEO: Seară magică cu Mani Neumann & Farfarello, la Reghin

Turneul național „Mani Neumann’s Farfarello Autumn Tour Romania 2017”  a poposit vineri seara la Reghin, în Clubul Dogma Pubs & Coffee.  Mani Nuemann, alături de colegii de trupă,  a revenit pentru a doua oară în clubul reghinean,  după concertul din luna februarie a acestui an.

Cei care au fost la primul concert, știau la ce să se aștepte, la aproape trei ore de muzică adevărată adusă de Mani Neumann (vioară), Ulli Brand (chitară), Gabriel Bălașa (percuție) și Eugen Amarandei (bass). Puțin după ora 21:00, Clubul s-a umplut de lume, locurile libere fiind epuizate cu mult timp înaintea concertului, și astfel muzica și-a intrat în drepturile ei depline, meșterită cum nu se putea mai bine de cei patru muzicieni. Pe Mani Neumann, multă lume îl cunoaște ca și fost violonist în trupa Phoenix, dar rădăcinile sale muzicale sunt mult mai adânci. De numele lui se leagă trupa Farfarello, din 1982 şi până acum, trupa a scos 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Pentru o mai bună aprofundare a pieței muzicale de la noi, Farfarello a pornit anul trecut un mini turneu, continuat în toamna acestui an cu un turneu național mai de amploare, cu peste 20 de concerte în întreaga țară.

Reghinul a avut bucuria să fie gazda ambelor turnee, grație și oamenilor dragi  lui Mani Neumann , care au venit în număr mare să-l revadă live la un nou moment de magie. Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român“, supranumit şi Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte-ului. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Colegul de trupă, , Ulli Brand, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Invitaţii trupei Farfarello la cele două turnee sunt muzicieni deosebit de experimentaţi şi talentaţi: percuționistul Gabriel Bălașa, unul dintre cei mai activi percuţionişti de pe scena muzicală romanească, un muzician inventiv şi imprevizibil, artiştii admirându-l pentru energia şi vibraţia sa pozitivă din timpul concertelor şi basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspiraţi şi tehnici contrabasişti ai României.Timp de câteva ore, cei patru muzicieni, în frunte cu Mani Neumann, au condus publicul într-o minunată călătorie pe acorduri ethno, jazz, rock si clasic, ingredientele care dau savoare muzicii semnată Farfarello. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă.

Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.  De acest lucru s-au convins cei care au fost părtași la bucuria de a cânta adusă de Mani Neumann și colegii din trupa Farfarello.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE