Home / Cultură / Încă un pas înainte pentru înființarea a cinci mini-biblioteci în spitale

Încă un pas înainte pentru înființarea a cinci mini-biblioteci în spitale

Uneori, o carte poate fi singurul prieten al unui copil internat în spital. Astfel, o echipă formată din nouă liceeni, participanți ai proiectul Leaders Explore Târgu-Mureș, au creat „Reading is Healthy”, o inițiativă de a aduce un plus de culoare și un strop de optimism câtorva secții de pediatrie din reședința județului Mureș prin amplasarea a cinci mini-biblioteci în spitale.

Totul a pornit de la o nevoie căreia nu i-a fost acordată atenția cuvenită, și anume nevoia de divertisment a pacienților internați în spital, fie pe o perioada scurtă sau lungă, se anunță pe pagina de Facebook a evenimentului. Sănătatea mintală reprezintă un factor important în recuperarea acestora și poate face o mare diferență în unele cazuri.

Desigur, este necesar sprijinul și ajutorul comunității, astfel că organizatorii invită doritorii și oamenii de bine în data de 18 octombrie, începând cu ora 17:00, în Office – Clubul Presei, să doneze cărți și/sau jocuri de societate. Un alt eveniment conex avut loc în J’ai Bistrot, iar organizatorii, conduși de Daniel Micliuc, mai pregătesc unul, urmând ca proiectul să fie finalizat și implementat în 27 noiembrie.

Singurele cerințe adresate donatorilor sunt ca starea cărților să fie una bună (cartea să fie intactă, fără pagini rupte, îngălbenite etc.), iar acestea să ofere o lectură care poate stârni interesul unui adolescent.

Toți cei interesați sunt așteptați cu surprize, iar atmosfera va fi însuflețită de artiști locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Soós Zoltán, soluții pentru evitarea crizei gunoaielor pe viitor. Sylevy acuză

Într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook miercuri, 24 februarie, primarul municipiului Târgu Mureș, …