Home / Sport / Șase din șapte titluri pentru popicarii juniori

Șase din șapte titluri pentru popicarii juniori

Distribuie

Finalele Campionatului Național de popice rezervate juniorilor disputate de vineri până duminică pe arena Electromureș din Târgu-Mureș a fost dominată autoritar de sportivii mureșeni. În primele două zile aceștia au cucerit titlurile naționale la individual clasic, atât la fete, cât și la băieți, după care s-au impus și în probele de sprint și la cea de tandem a fetelor. Au fost două zile cu șase, dintre care cinci au revenit elevilor antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef.

Competiția a debutat cu cea mai importantă probă, cea de la individual clasic. Aceasta nu stabilea doar ierarhia la individual, dar contau și pentru tablourile următoareleor probe. La fete s-a impus jucătoarea clubului Electromureș Romgaz Maria Ciobanu, cu un rezultat de 556 popice doborâte. Ea a fost însoțită pe podium de coechipiera sa Gál Beatrix Timea, cu un singur popic mai puțin doborât, treapta a treia revenindu-i reprezentantei clubului Conpet Petrolul Ploiești Ana Costache, cu 548 p.d.

Întrecerea similară a băieților a adus rezultate valoroase pentru toți cei trei care au urcat pe podium. Titlul de campion i-a revenit lui Fekete Hunor de la Electromureș, cu un rezultat de 592 p.d., însoțit pe podium de Ciprian Cubițchi, de la CSM Satu Mare, cu 575 și Roberto Laposi (CS Siderurgica Hunedoara), cu 570 p.d.

 

Trei titluri la probele rapide și o probă în premieră

În aceeași zi, primii 16 clasați au susținut proba rapidă, cea de Sprint, unde s-au impus alți doi târgumureșeni, respectiv frații Fekete, Réka la fete și Hunor la băieți, care devenea dublu campion. Réka învingea în finală, proba fiind eliminatorie, pe colega sa de club Melisa Ungureanu, câștigătoare a medaliei de argint, iar Hunor și-a eliminat și el în semifinale un coleg de club, pe Szász Tibor, care a câștigat medalia de bronz.

Ziua a doua a întrecerilor a cuprins probele de tandem. Aceasta presupune echipe de doi sportivi, care lansează alternativ bilele, pe durata a două manșe. Care se impune în ambele se califică mai departe, iar unde se înregistrează egalitate se dispută „loteria” lansărilor de departajare, cu câte o bilă lansată de fiecare component. În această probă, la fete s-au impus nu fără emoții târgumureșencele care și-au disputat finala la individual clasic, Ciobanu și Gál, care au avut nevoie de lovituri de departajare atât în semifinala cu rapidistele Maria Enescu și Ștefania Șchiopescu, cât și în finala disputată cu ploieștencele Ana Costache și Loredana Vișan. La băieți s-a obținut o medalie de argint de perechea Szász Tibor și Levente, un alt târgumureșean, Szilágyi Ervin cucerind bronzul alături de clujeanul Adrian Gamba

În ultima zi s-a disputat în premieră proba de tandem mixt, probă nou introdusă, cu un sistem inedit. Primii opt clasați în întrecerile individuale și-au tras la sorți coechipierul/coechipiera. De remarcat faptul că nicio pereche nu a avut în componență coleg de club. Pe fiecare treaptă a podiumului a urcat câte o târgumureșeancă, în ordinea: Seres Bernádett, Fekete Réka, Melisa Ungureanu și Maria Ciobanu, ultimele două medaliate cu bronz, avându-i alături în echipă pe Andrei Maxim (CFR Iași), Bogdan Istodor (Siderurgica Hunedoara), Radu Balaban (Inter Petrila) și Ciprian Cubițchi (CSM Satu Mare).

 
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.