Home / Business / Siceram Sighişoara, sponsorizare pentru Casa “Iuliu Maniu”

Siceram Sighişoara, sponsorizare pentru Casa “Iuliu Maniu”

Societatea Siceram SA Sighişoara a contribuit la proiectul de reabilitare a Casei memorială “Iuliu Maniu” din localitatea Bădăcin, judeţul Sălaj, cu o sponsorizare în ţigle în valoare de 23.000 de lei, reprezentând necesarul pentru reabilitarea integrală a acoperişului, informează www.salajulpursisimplu.ro.

“Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Salaj, este monument istoric memorial, înscris în Lista monumentelor istorice cu codul SJ-II-m-B-05012. Imobilul a fost construit în anul 1879 de către Ioan Maniu, tatăl marelui om politic Iuliu Maniu, insa nu este funcțional în prezent din cauza pericolului de prăbuşire a tavanului şi pereţilor. După anul 1947, când Iuliu Maniu a fost arestat, casa a fost transformată pe rând în depozit de îngrăşăminte chimice, sediu de gospodărie mixtă, tabără pentru copii, cămin pentru copii cu handicap sever. În tot acest timp, clădirea a fost prost întreţinută. În jurul clădirii funcţionează astăzi „Căminul pentru copii cu handicap sever”, care îngrijeşte peste 100 de copii cu dizabilităţi severe”, se menţionează pe pagina de Facebook a campaniei.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Bogdan Bucur: “Cheia succesului școlar este ambiția”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a șefilor de promoție ai …