Anuala de Arhitectură Mureș invită la dialog constructiv Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Anuala de Arhitectură Mureș invită la dialog constructiv

Cele mai bune proiecte ale arhitecților mureșeni au fost premiate sâmbătă, 14 octombrie, la Galeriile Luxor, unde a fost vernisată expoziția-concurs a Anualei de Arhitectură Mureș – Ediția 2017. Programul care a debutat în 2015 s-a dezvoltat între timp, în acest an fiind realizate un întreg șir de evenimente menite să aducă arhitectura și arhitectul în atenția opiniei publice, să promoveze arhitectura de calitate, să genereze conversații critice asupra ultimelor creații arhitecturale și să propună un dialog constructiv cu societatea.

Tendințe care meritau premiate

Lucrările premiate au reprezentat cu succes tendințe în ascensiune în arhitectură, a subliniat președinta Uniunii Arhitecților din Româna, arh. Ileana Tureanu. În acest an, cea mai bogat reprezentată categorie a fost secțiunea dedicată arhitecturii rezidențiale, lucrarea premiată, Panoramic Residence reprezentând un concept nou de locuințe provizorii, care se pare că este în curs de dezvoltare în Târgu-Mureș. La secțiunea arhitecturii socio-culturale, juriul a apreciat că proiectul ”Autogară-stație de autobus”, realizat de arhitecta Lilla Mathe este un început de civilizare a spațiului comun, ”o oază de civilizație într-un context urban problematic”, în opinia juriului. Secțiunea spațiilor publice, redenumită a spațiilor participative, a premiat o echipă de elevi ai Liceului Vocațional de Artă, care au identificat nevoi reale ale orașului, pe care le-au și pus în practică. Arhitecta Angela Kovacs a fost premiata secțiunii dedicate recuperării și prezervării clădirilor cu caracter ale orașului. Arhitectul Lehel Tătar a câștigat secțiunea dedicată tinerei generații de arhitecți, iar Ionel Pascu a ridicat premiul pentru lucrările din afara județului, participante la concurs. ”Toate aceste lucrări, fără a avea nimic special, au  arătat tendințe care meritau să fie premiate”, a subliniat Ileana Tureanu.

Expoziția se poate vizita în perioada 14-30 octombrie la Galeriile Luxor din Târgu-Mureș, urmând să fie itinerată în Sighișoara, Reghin și Sovata.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE