Bucuria teatrului împărtășită la festivalul „Din Culise” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Bucuria teatrului împărtășită la festivalul „Din Culise”

Iubitorii teatrului din Reghin au avut parte,  la finele săptămânii trecute,  de trei zile pline de spectacole, cu ocazia celei de a III-a ediții a Festivalului Național de Teatru „Din Culise”, organizat de Casa de Cultură a Tineretului ”George  Enescu” din Reghin,  cu susținerea Primăriei și a Consiliului Local Reghin. Trupe de teatru amatori din din Lugoj, Roman, Medgidia, Brașov, Sighet, Mediaș și Reghin au încântat publicul de toate vârstele, prezent în număr mare la fiecare reprezentație.

Trupa „Din Culise”, la o nouă premieră

Primii care au intrat în festival au fost actorii Teatrului Popular Mediaș cu spectacolul  „Dintruna-ntralta”, publicul savurând scheciurile umoristice semnate  Mihai Maximilian, puse în scenă de  regizorul Marinela Bârză. Momentul culminant al primei seri a fost premiera  trupei de teatru „Din Culise” a Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin cu  spectacolului „Acul cumetrei Gurton”,  de William Stevenson. Proiectul este unul mai vechi, pus în scenă de Mihai Crăciun, actor al Teatrului Național din Târgu-Mureș, readus în prim plan de actorii reghineni. Povestea piesei o are în centru atenției pe Cumătra Gurton (Smaranda German) care-și  pierde acul de cusut, obiect valoros, iar servitorul ei, Hodge (Adrian Crăciun), disperat că i s-au rupt pantalonii şi vrând să arate bine la întâlnirea cu o frumoasă ţărăncuţă, porneşte o căutare turbată pentru a depista acul. Au dat savoare reprezentației, alături de cumătra și servitorul, personajele  Hangița Chat (Lucia Mariana Mihuț), Liz (Coralia Friciu), Tib (Teodora Crișan), Preotul (Ciprian Buta), Domnul Baylye (Alexandru Stoicescu) și Diccon (Enea German). La reușita spectacolului au mai contribuit Geczi Janoș și Norbi Chiorean (Sunet) și Ana Maria German (Regia artistică). La final, aplauzele publicul au consfițit un succes al trupei de teatru a Casei de Cultură „George Enescu” din Reghin

De la Caragiale, la Cehov

Foto: Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”

A doua zi de festival, a adus bucuria celor mici, prin reprezentația spectacolului „Pinochio”, de Carlo Collodi, spectacol al Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Programul de sâmbătă a mai cuprins spectacolul „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia lui Ioan Dorel Todea, jucat pe scenă trupa de teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmației, urmat de Trupa de teatru „Tethis” a Casei de Cultură „I. N. Roman” din Megidia, cu spectacolul „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Dan Crișu.

Foto: Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”

Duminică, publicul reghinean a avut parte de alte două reprezentații, spectacolul „D-ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Vătavu, pus în scenă de Teatrul „Dan Alexandrescu” din Târgoviște, și „Pescărușul”, de A. P. Cehov, în regia lui Vitalie Bichir, Trupa de teatru „Redoute” a Centrului Cultural „Reduta” din Brașov. La final, au fost acordate diplome și plachete, însoțite de aplauzele publicului, binecuvântat cu trei zile de teatru, deși unul de amatori, jucat cu sinceritate și bucurie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE