Share

Home / Cultură / Festivalul „Romulus Guga, la Răstolița și Reghin

Festivalul „Romulus Guga, la Răstolița și Reghin

Asociația pentru Descoperirea, Susținerea și Promovarea Valorilor Cultural-Artistice și Profesionale, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Biblioteca Municipală „Petru Maior” Reghin, Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu” Sărmașu, Gimnaziul „Romulus”, Târgu-Mureș, Școala generală Răstolița, ASTRA Mureș, alte ONG-uri și instituții de cultură și învățământ, organizează în perioada 18-20 octombrie, cea de a a XXV-a ediție a Festivalului Concurs de Poezie „Romulus Guga”. Concursul se adresează autorilor, indiferent de vârstă, membri sau nemembri ai Uniunii Scriitorilor sau ai altor uniuni de creație. Până la data de 15 octombrie, au fost  admise în concurs volume de versuri, proză, teatru, publicistică, apărute în anii 2016 și 2017 și grupaje de versuri inedite, 5 – 10 poeme. La volume s-a admis  un singur volum pentru fiecare secțiune.

În cadrul festivalului vor avea loc manifestări literare la Târgu-Mureș, Reghin și Răstolița. Programul zilei de joi, 19 octombrie va debuta  la Răstolița , la mormântul lui Romulus Guga, la școala gimnazială din comună, continuat la Biblioteca Municipală „Petru Maior” începând cu ora 17:00. Aici vor avea loc festivitățile de premiere, recitaluri de poezie și muzică folk, precum și prezentări de carte, printre care și volumul „Iernuțeni-Destinul Generațiilor” semnat de părintele VasileChiorean Logigan.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Expoziție meșteșugărească la Sighișoara

În perioada 27-28 septembrie, vineri și sâmbătă, municipiul Sighișoara va găzdui Expoziția Meșteșugărească cu Demonstrații, …

Share
Share