Home / Slider / Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” continuă în judeţul Mureş

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” continuă în judeţul Mureş

La nivel naţional se derulează campania „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”, care vizează informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care aceştia trebuie să le adopte în vederea prevenirii furturilor din locuinţe.

Materialelor tipărite realizate în cadrul campaniei li se adaugă o pagină web www.groupama.ro/prevenirea furturilor, cu informaţii utile privitoare la protecţia locuinţei, o parte interactivă cu situaţii de risc în care ne putem afla la un moment dat, precum şi posibilitatea înscrierii la un CONCURS!

Activităţile de diseminare a broşurilor cu recomandări preventive derulate de poliţişti continuă în judeţ, fiind mai vizibile în ziua dedicată prevenirii furturilor din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii.

Vă reamintim câteva recomandări:

  • Închide ferestrele şi uşa de fiecare dată când pleci de acasă!
  • Dacă stai la parter sau la etajul 1 montează grilaje la toate ferestrele! Escaladarea geamurilor e un mod frecvent de operare, iar forţarea acestora face accesul în locuinţă extrem de uşor!
  • Nu ţine sume semnificative de bani lichizi în casă! Sunt pe primul loc în preferinţele hoţilor urmate de aparatură electronică.
  • Indiferent de pretext, nu le oferi persoanelor necunoscute informaţii despre tine sau despre vecinii tăi. Nici despre bunurile deţinute, nici despre programul de lucru.
  • Nu permite accesul în locuinţă străinilor, indiferent de motivul invocat!!

Nu uita: hoţii sunt creativi, fii preventiv!

(Comunicat de presă, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, IPJ Mureş)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Câți mureșeni au decedat în lunile aprilie și mai 2020, comparativ cu anii anteriori

La nivelul județului Mureș, în lunile martie și aprilie 2020 (cunoscute ca fiind luni în …