FOTO: Operațiunea Sabre, gest de suflet pentru Ceuașu de Câmpie Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1191 Vizualizări

FOTO: Operațiunea Sabre, gest de suflet pentru Ceuașu de Câmpie

Comuna Ceuașu de Câmpie a primit marți, 17 octombrie, vizita unei delegații din Marea Britanie din cadrul ,,Operation Sabre”,, care a donat o autospecială de pompieri Serviciului Voluntar de Pompieri din comună. Ceremonia de predare a avut loc la sediul Primăriei Ceuașu de Câmpie, în prezența oficialităților locale și județene, precum și a pompierilor voluntari din Ceuașu de Câmpie. „Suntem  o comună  mare, avem aproape 6.000 de locuitori, de aceea avem nevoie de o mașină de pompieri care să stingă încendiile care apar primăvara, și toamna târzie când se aprind miriștile, din păcate și case și gospodării. De aceea,  avem nevoie de o astfel de o autilitară. Când am văzut mașina de pompieri că intră în curtea primăriei, nu știam ce sentiment trăiesc, unul de bucurie sau unul de întristare, deoarece în momentele în care vedem o mașină de pompieri, înseamnă că este un incendiu sau o altă problemă în comuna noastră. Mașina care a intrat în posesia noastră  arată foarte bine, le mulțumim pompierilor englezi, germani și austrieci că ne-au adus  această autoutilitară, și sper să nu o folosim niciodată, eventual pentru vreo expoziție, sau pe perioadă de secetă să ducem apă la animale, în niciun caz pentru catastrofe și incendii”, a precizat Szabo Joszef Levente, primarul comunei  Ceuașu de Câmpie.

„Între pompieri nu există granițe”

Vizita pompierilor britanici se înscrie în  buna colaborare dintre  pompierii mureșeni și cei din Marea Britanie,  începută în anul 2012, soldată până în prezent cu 40 de autospeciale de pompieri  și mașini de intervenție,  2.000 de echipamente  pentru dotarea serviciilor voluntare și profesioniste pentru situații de urgență, la care se adaugă  24 de tone de ajutoare umanitare, și nu în ultimul rând sprijin pentru căminul de bătrâni din Sighișoara, și căminul de la Căpușu de Câmpie. La ceremonie a fost prezent și fostul inspector șef al ISU „Horea” Mureș, generalul în rezervă Dorin Oltean, care a sublinit continuitatea relațiilor de prietenie cu pompierii din Marea Britanie. „Mă bucur că după șase ani, a venit timpul ca și în comuna Ceuașu de Câmpie să ajungă o autospecială din partea colegilor noștri din Marea Britanie. Mă bucură faptul că există continuitate, mă bucură faptul că ceea ce am început împreună cu domnul colonel Handrea  se continuă. S-a demonstrat încă o dată că între pompieri nu există granițe , că sunt alături de noi. Daca la început a fost o echipă destul de mică, cu destul de puține autospeciale, în acest moment,  au fost depășite granițele județului Mureș, luni a fost predată o autospecială în județul Harghita, iar în zilele următoare și cetățenii din județul Alba se vor putea bucura de aceste lucruri extraordinare aduse de colegii și prietenii noștri din Marea Britanie și Germania”, a precizat General (r)  Dorin Oltean, fost inspector șef al ISU „Horea Mureș. Urmașul său la conducerea ISU „Horea” Mureș , locotenent colonelul Călin Handrea, a mulțumit atât colegilor din Marea Britanie și Germania, cât și pompierilor mureșeni care au pus umărul la aducerea autospecialei la Ceuașu de Câmpie. „Avem prezenți cel puțin 20 de voluntari din cadrul serviciului  de pompieri de aici de la Ceaușu, cărora le mulțumesc. Sper să nu fie nevoie de intervenția lor în caz de urgență, dar cu toate acestea promitem să-i sprijinim în pregătirea lor. De asemenea, avem prezenți doi voluntari,  cadre active ale noastre, care au fost până în Anglia pentru a ajuta la aducerea autospecialelor, cărora vreau să le adresez mulțumesc. Mulțumiri se cuvin primarului și viceprimarului comunei Ceuașu de Câmpie, Consiliului Local, care au  înțeles importanța unei autospeciale în comuna Ceuașu de Câmpie. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc echipei Sabre, care, împreună cu domnul Steve Worall, continuă tradiția. Mai mult decât atât, o  dezvoltă în județele din jur, Harghita și Alba”, a spus locotenent colonel Călin Handrea, inspector șef ISU „Horea” al județului Mureș. Donația a fost salutată de către oficialitățile județene prezente, dr. Lucian Goga, Prefectul județului Mureș și Monika Kozma, consilier în cadrul Cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş.

 Obiectivele Operaţiunii Sabre 

La rândul său, Steve Worrall, preşedintele Operaţiunii Sabre a punctat motivația pompierilor britanici care stă la baza donațiilor făcute pentru județul Mureș. „Unul dintre motto-ul  nostru  spune că,  dacă nu poți ajuta o sută de oameni, ajută măcar unul. Dacă putem să ajutăm un om de la Căminul de Bătrâni din Sighișoara, și mai nou,  pe cei de la Căpușu de Câmpie, înseamnă că ne-am atins scopul. De asemeneam,  dacă putem da un exemplu bun unui copil sau unei mămici de la Centrul „Materna”, să facă ceva bun în această viață, înseamnă că ne-am atins scopul. Nu în ultimul rând, dacă cei de aici vor salva cu această autospecială  un singur om, înseamnă că obiectivul nostru pentru Ceuașu de Câmpie a fost îndeplinit”, a subliniat  Steve Worrall.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE