Home / Cultură / Recital de pian la patru mâini, cu Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu

Recital de pian la patru mâini, cu Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu

Distribuie

Muzica clasică revine la Reghin, cu ocazia spectacolului intitulat „Clasic & Jazz”, care va avea loc joi, 19 octombrie, ora 18:00,  la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin. Protagoniștii spectacolului sunt Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, care vor susține un recital de pian la patru mâini. Cei doi  cântă împreună din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului pianistic cuprinde peste 300 de recitaluri pe scene din ţară și străinătate.  De asemenea , a  fost invitat să participe la festivaluri importante, cel mai important fiind  Festivalul Internațional George Enescu de la București.

Premii numeroase

Pianista Corina Răducanu a obținut numeroase distincții, fiind laureată a concursurilor Seiler (Bulgaria), Konzerteum (Grecia), San Sebastian (Spania), Pro Piano (București), Marțian Negrea (Ploiești), Olimpiada Națională 1998 (premiul I, Odorheiu Secuiesc). A urmat cursuri de măiestrie cu profesorii Sorin Enăchesu (Universitat der Kunste din Berlin), Constantin Sandu (Escuela Superior de Musica din Porto), Mark Racz (Conservatorul din Birmingham), Alain Planner (Conservatorul National Superior din Paris). În anul 2002 a participat, beneficiind de bursă integrală, la 7-th Hamamatsu International Piano Academy Japonia.

Eugen Dumitrescu  este laureat la concursurile Krzysztof Penderecky (Polonia), Seiler (Bulgaria), Maryse Cheillan (Franța), Carl Filtsch, Aperto, Pro Piano (România). A participat la cursurile de măiestrie susținute de profesorii Klauss Hellwig, Jania Aubakirova, Ying Wu, Desmond Wright  și Constantin Sandu. Duo-ul a fost distins cu premii la  Concursul Internaţional Lorenzo Perosi, Concursul Internaţional Pietro Argento (Italia), Festivalul Internaţional al Muzicii Maghiare, Concursul Internaţional Pro Piano (București) și Gala Premiilor în Cultură 2010. Cei doi muzicieni sunt membri ai juriului în Festivalul Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție Sabin Pautza de la Reșița, Festivalul Concurs Klavier ART Petroșani, Festivalul Concurs Național Microcosmos Muzical Gheorgheni, Festivalul și Concursul George Enescu Bălți (Republica Moldova) și au susținut cursuri de măiestrie în Festivalul Klavier ART Toplița, Microcosmos Muzical Gheorgheni, Țintea Muzicală, Sommerfest  Rădăuți și în cadrul proiectului JOC. Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat). De asemenea, sunt fondatorii Asociației Klavier ART și Ansamblului Cameral Remember Enescu (2009-2015).

Emanuela Șerbănați-Villalva-Briones, oaspetele serii

Recitalul de joi seara de la Reghin va cuprinde lucrări semnate de J. S. Bach – Preludiu și Fuga în Sib, BWV 866, Dinu Lipatti – La Marche d’Henri, Johannes Bhrams-16 Valsuri op.39, Edvard Grieg – Peer Gynt o. 46 nr. 1, Maurice Ravel – Bolero, George & Ira Gershwin – I Got Rhytm. Invitatul special al serii va fi tânăra pianistă reghineană Emanuela Șerbănați-Villalva-Briones, elevă  la Școala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin, câștigătoare a numeroase premii la concursurile de interpretare din țară. Intrarea la spectacol este liberă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.