INCREDIBIL! Consilier local dintr-o comună mureşeană, acuzat de şantaj de primar. Motivul invocat de primar: numărul mare de petiţii/cereri trimise către Primărie! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3621 Vizualizări

INCREDIBIL! Consilier local dintr-o comună mureşeană, acuzat de şantaj de primar. Motivul invocat de primar: numărul mare de petiţii/cereri trimise către Primărie!

Situaţie de-a dreptul ilară la nivelul Consiliului Local şi al Primăriei comunei Corunca, aşezare aflată în vecinătatea municipiului Târgu-Mureş. Exasperat de numeroasele adrese primite din partea consilierului local Daniel Cheşa (PNL), primarul localităţii, Takacs Szabolcs (UDMR), a depus o plângere penală împotriva liberalului, pentru şantaj. Cazul a fost cercetat de comisarul de poliţie Nicolae Ioan Moldovan, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, care a propus, printr-un referat datat 26 septembrie 2017, clasarea dosarului întrucât „faptele reclamate de către Takacs Szabolcs Istvan nu sunt prevăzute de legea penală.”

19 solicitări în scris, în aprilie 2017

„Simpatia” dintre cei doi aleşi locali datează de mai mult timp şi în afara rivalităţii politice îşi are, cel mai probabil, rădăcini şi într-un proces început în 2011, aflat în prezent în stadiu de recurs, care are ca miză o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, teren revendicat atât de consilierul local Daniel Cheşa cât şi de autorităţile locale din Corunca.

În referatul întocmit de reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş se arată că, „ca urmare a răspunsurilor sale şi a faptului că nu a eliberat cele solicitate, Cheşa Daniel a început să ceară în scris diverse solicitări către Primăria Corunca, cu scopul vădit de a bloca activitatea Primăriei, astfel doar în luna aprilie 2017 a făcut un număr de 19 solicitări atât în nume personal cât şi în calitatea sa de consilier local al comunei Corunca.”

„Stare de presiune” deplânsă de primar

În acelaşi document, se precizează că „persoana vătămată menţionează faptul că toate cererile lui Cheşa Daniel, atât cele adresate în mod oficial cât şi cele adresate doar verbal au creat o stare de presiune asupra sa, acesta fiind şi scopul urmărit de Cheşa Daniel ca până la urmă să cedeze şi să elibereze adresele cerute de el, acesta cerându-i tot verbal inclusiv ca Primăria Corunca să înceteze procesul prin care comuna Corunca revendică terenul rezervă stabilit de expert.”

Comisarul de poliţie Nicolae Ioan Moldovan mai arată că „fiind întrebat, Takacs Szabolcs Istvan arată că numitul Cheşa Daniel nu i-a adresat ameninţări directe niciodată dar a creat o stare de presiune asupra sa prin multitudinea de cereri adresate Primăriei Corunca” şi că „persoana vătămată precizează în finalul declaraţiei că nu are pretenţii civile faţă de Cheşa Daniel însă doreşte ca acesta să fie cercetat pentru infracţiunea de şantaj.”

Caz clasat

În finalul documentului, comisarul de poliţie Nicolae Ioan Moldovan propune clasarea cauzei penale.

„Solicitările numeroase adresate de către Cheşa Daniel Primăriei Corunca, despre care persoana vătămată arată că au fost făcute de către Cheşa Daniel întrucât nu i-au fost eliberate documentele cerute, nu fac obiectul elementului material al infracţiunii de şantaj, solicitările respective fiind adresate oficial Primăriei Corunca şi implicit primarului acestei comune”, se menţionează în referat.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE