Home / Sport / Patru ex-mureșene în lotul „tricolorelor” la fotbal

Patru ex-mureșene în lotul „tricolorelor” la fotbal

Distribuie

Liga I la fotbal feminin a amânat etapa care urmează deoarece reprezentativa României susține dubla cu Belgia și Italia din preliminariile Campionatului Mondial – Franța 2019. Din echipa care va juca vineri, 20 octombrie în Belgia, apoi se va deplasa în Italia, unde marți, 24 octombrie este programată cea de-a doua partidă, face parte doar o singură mureșeancă, Andrea Herczeg, care evoluază acum în Suedia, la Tocksfors IF. Mai sunt în lot foste componente de la ASA Târgu-Mureș, dar toate evoluază la echipe din afara României. Una dintre acestea este dâmbovițeanca Bianca Sandu, care din acest sezon se află în Ungaria, la Miskolc. „Bibi”, cum îi spun apropiații a jucat la ASA în ultimii cinci ani, disputând cu echipa mureșeană mai multe finale ale Cupei României, cea din vara anului 2016 câștigată, iar în campionat s-a clasat mereu pe locul secund. ASA este dealtfel singura formație care i-a „furat” Olimpiei Cluj un trofeu în ultimele șase sezoane, după ce în 2010 echipa mureșeană reușea eventul. Acum ASA este ca și destrămată, cauza fiind provocată de situația echipei masculine. Din lotul „tricolorelor” nu mai face parte Ana Maria Gorea, dar alături de Herczeg și Sandu mai sunt alte două foste componente ale ASA care au câștigat ultimul trofeu și se află peste hotare: portarul Andreea Părăluță, la campioana Spaniei, Atletico Madrid și Göder Brigitta, la  Györi Eto, în Ungaria.

Dar să revenim la Bianca Sandu (în foto). Selecționerul Mirel Albon, care este și antrenorul echipei clujene „nu a avut loc” pentru aceasta când se afla la ASA, motivând că ar trebui să dea jos câteva kilograme, chiar dacă în lot se mai aflau câteva jucătoare cu fizic asemănător. Ajunsă în Ungaria, Bibi s-a acomodat și s-a remarcat rapid, cu câteva goluri de excepție. Fără îndoială, perioada petrecută la ASA a ajutat-o în vederea acomodării la noua echipă. Am reușit în zilele trecute să schimbăm câteva impresii.

Reporter: Cum ai reușit să te adaptezi în Ungaria? Cât ți-a folosit perioada de la ASA?

Bianca Sandu: Mădescurc destul de bine, m-am adaptat foarte repede și totul pare în ordine. Bineînțeles că mi-a prins foarte bine, nu doar pentru cariera de jucătoare. Am reușit să învăț limba maghiară și acum înțeleg aproape tot și chiar vorbesc cât de cât. Mai mult, am fost chiar invitată la o emisiune de televiziune și aș spune că m-am descurcat.

Rep.: Cum de până ai fost la ASA nu ai fost convocată la Națională și acum imediat faci parte din lot?

B.S.: Despre asta am mai vorbit în urmă cu ceva timp. Cred că puteam să mai joc încă zece ani la Târgu-Mureș și nu vedeam nicio convocare. Totuși, mă bucură acest lucru, așa am ocazia să merg mai des în România, cu ocazia convocărilor, că altfel, aici avem un program foarte strict.

Rep.: Cum a decurs acomodarea cu noua echipă?

B.S.: M-am acomodat chiar foarte repede. Poate am avut și șansa să găsesc echipa într-o perioadă foarte bună. Am rămas în schimb impresionată de profesionalismul tuturor de la club. Atmosfera este foarte bună și fotbalul feminin este iubit aici la Miskolc.

Rep.: Ești folosită pe același post ca la ASA. Mult spus, deoarece oscilai.

B.S.: Da, este adevărat, la ASA eram folosită unde era nevoie, dar cel mai mult ca mijlocaș stânga sau central. Pe acest post joc și aici și am fost titulară în toate meciurile, cu excepția unuia, când am fost accidentată.

Rep.: Ai reușit goluri fabuloase, cum reușeai la ASA?

B.S.: Da, am marcat goluri memorabile la Mureș, dar eu știu cât am muncit pentru asta. Am reușit și aici să înscriu, și după ce m-am integrat, în 7 meciuri am înscris 13 goluri. Am reușit câteva foarte frumoase și sunt apreciată pentru asta și atunci când, după fiecare meci urmărim rezumatul.

Rep.: Succes cu echipa de club și cu Naționala!

B.S.: Mulțumesc și salutări tuturor prietenilor pe care mi i-am făcut la Târgu-Mureș

.

foto 2: fostele coechipiere de la ASA, Herczeg, Părăluță și Sandu în drum spre Belgia (postată pe facebook de Bibi)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.