Centru pentru alertarea populaţiei în cazul fenomenelor meteo periculoase, în pregătire la Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

Centru pentru alertarea populaţiei în cazul fenomenelor meteo periculoase, în pregătire la Târgu-Mureş

La Târgu-Mureş se lucrează la un proiect pentru înfiinţarea unui centru de prognoză bazinală hidrologică pentru alertarea populaţiei în cazul fenomenelor periculoase, a anunţat, marţi, viceprimarul municipiului, Makkai Gergely, în cadrul conferinţei internaţionale „Fenomene meteo extreme şi sisteme de avertizare timpurie în contextul managementului riscului dezastrelor naturale“.
„Acest centru se poate realiza în actualul sediu al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş unde, prin mansardarea clădirii mai mici din dotarea lor, se poate realiza spaţiul necesar iar acolo să fie comasate dispeceratul bazinal pentru situaţii hidrologice, colectivul de prognoză hidrologică, colectivul de prognoză a fenomenelor meteorologice şi colectivul care să carteze aria afectată de aceste fenomene“, a arătat Makkai.
Viceprimarul a spus că acest centru va fi unic în regiune, iar în acesta vor lucra meteorologi, hidrologi şi alţi specialişti, care vor putea alerta populaţia în timp util în caz de producere a fenomenelor periculoase. Singurul impediment în funcţionarea centrului de prognoză este lipsa unui sediu corespunzător.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE