De ce a scăzut nivelul râului Mureş în Târgu-Mureş. Anunţul făcut de Administraţia Bazinală de Apă Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1591 Vizualizări

De ce a scăzut nivelul râului Mureş în Târgu-Mureş. Anunţul făcut de Administraţia Bazinală de Apă Mureş

Biroul de presă al Administraţiei Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat joi, 19 octombrie, că începând cu data de 11 octombrie, pentru o perioadă de 60 de zile, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş execută lucrări de reparaţii curente și capitale la Barajul de priză de apă nr. 2 (cunoscut drept Barajul nou) din Târgu-Mureş.

Investiţie de 550.000 lei

Lucrările specifice se execută în baza Programului anual de gospodărire a apelor şi care datorită complexităţii lor, presupun anumite operaţiuni de ridicare şi coborâre a nivelurilor, care coroborate cu prognoza şi eventualele precipitaţii, nu se pot executa decât în perioadele secetoase.

“Despre aceste intervenţii am informat: Primăria municipiului Târgu-Mureş, SC Azomureș SA, SNGN Romgaz SA şi alţi agenţi economici care utilizează apa brută precum şi Asociaţiile pescarilor sportivi. Despre aceste activități au fost informate și instituțiile: Agenția pentru Protecția Mediului Mureș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Mureș”, a precizat ing. Cristian Bratanovici, directorul ABA Mureş.

Potrivit acestuia, s-au executat lucrări de reparații stavile plane și batardouri, înlocuire garnituri de etanşare, reparaţii la sistemele de acţionare, de ridicare respective de coborâre. “În această perioadă se execută lucrări de zidărie cu mortar special – torcretare – la componentele din beton ale barajului – culee, pile. Aceste lucrări sunt absolut necesare pentru funcționarea în siguranță a barajului de priză de apă. Valoarea acestor lucrări este de 550.000 lei, iar fondurile sunt asigurate din sursele proprii ale Administrației Bazinale de Apă Mureș. Pe această cale dorim să ne cerem scuze pentru eventualele situaţii neplăcute, în special locuitorilor riverani, şi vă asigurăm că vom acţiona cu cea mai mare atenţie şi profesionalism, în aşa fel încât disconfortul creat să fie minim”, a transmis ing. Cristian Bratanovici.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE