Home / Invatamant / Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie de la Cluj Napoca. Absolvenţii de Chimie, integraţi cu succes la Azomureş

Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie de la Cluj Napoca. Absolvenţii de Chimie, integraţi cu succes la Azomureş

Distribuie

O delegaţie a combinatului Azomureş din Târgu-Mureş a participat sâmbătă, 21 octombrie, la Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. Reprezentanţii principalului producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România au transmis participanţilor, liceeni din mai multe judeţe ale Transilvaniei, îndemnul de a urma Facultatea de Chimie de la Cluj Napoca şi apoi de a se alătura echipei de la Azomureş, în cadrul unui program care promovează angajarea tinerilor ingineri.

Absolvenţii de inginerie chimică, la mare căutare

Potrivit purtătorului de cuvânt al combinatului Azomureş, Ovidiu Maior, evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroşi liceeni, care au fost informaţi despre oportunitatea angajării, după finalizarea studiilor universare, pe platorma Azomureş din Târgu-Mureş.

„Am răspuns cu mare drag invitaţiei adresată de Facultatea de Chimie din cadrul Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj Napoca, de a participa la eveniment, care s-a dorit să fie adresat elevilor de liceu, viitori studenţi la Chimie. Au participat, din câte am văzut, elevi de liceu din Sibiu, Bistriţa, Sălaj, Mureş, care au fost invitaţi împreună cu profesorii să viziteze facultatea, să aibă acces la informaţii legate de examenul de admitere şi chiar să participe la prezentările unor companii din industria chimică, care angajează viitori absolvenţi de Chimie. Printre aceste companii s-a numărat şi Azomureş, care susţine încă de acum patru ani un program de angajare a tinerilor absolvenţi de inginerie chimică. E vorba de un program în care recrutăm tineri absolvenţi, fără experienţă, care în urma unui interviu şi a unor teste vis a vis de cunoştinţele pe care le-au dobândit la facultate sunt recrutaţi pe un post de inginer debutant. Timp de 18 luni, sunt instruiţi suplimentar pe platforma Azomureş, în toate secţiile de producţie, urmând ca la finalizarea acestui termen, sau chiar mai repede în unele cazuri, să fie angajaţi pe un post de inginer într-una din secţiile de producţie”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Maior.

Trei exemple de succes

Purtătorul de cuvânt al combinatului Azomureş a fost însoţit de trei absolvenţi ai Facultăţii de Chimie din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, exemple de succes prin muncă, perseverenţă şi seriozitate.

„La întâlnirea cu liceeeni au participat şi Adriana Peterlăcean, absolventă în iulie 2017, din septembrie angajată în programul de ingineri debutanţi, Cătălin Chira, absolvent care în momentul de faţă îşi continuă studiile la Master şi este angajat în cadrul programului ca inginer debutant la Secţia Uree şi Vlad Sîngeorzan, în 2013, iar astăzi ocupă funcţia de şef de secţie la Secţia de Amoniu, care au prezentat elevilor informaţii despre combinatul Azomureş, despre produse şi utilitatea îngrăşămintelor pentru agricultori. Totodată, reprezentanţii combinatului Azomureş i-au îndemnat pe elevi să urmeze cursurile Facultăţii de Chimie de la Cluj, iar ulterior să se alăture din postura de colegi. Un traseu foarte repede parcurs de Vlad, datorită implicării pe care a arătat-o şi a cunoştinţelor pe care le-a dobândit în timp foarte scurt, şi de ce să nu recunoaştem, datorită modului în care a fost pregătit la Facultatea de Chimie de la Cluj”, a subliniat Ovidiu Maior.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.