FOTO: Acţiune reuşită organizată de Hirschmann Automotive România. „Am plantat copaci copii”, la Sînpaul Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1597 Vizualizări

FOTO: Acţiune reuşită organizată de Hirschmann Automotive România. „Am plantat copaci copii”, la Sînpaul

Echipe de voluntari ale companiei Hirschmann Automotive România, Primăriei comunei Sînpaul, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Mureş, precum şi elevi şi dascăli ai şcolilor din localitate au participat vineri, 20 octombrie, la o acţiune de plantare de arbuşti în comuna Sînpaul. Activitatea este parte componentă a Programului de Mediul al companiei Hirschmann Automotive România şi s-a desfăşurat simultan în două locaţii, Sînpaul respectiv Valea Izvoarelor, unde voluntarii au plantat aproape 200 de arbuşti de tip ornamental, arbori, arbuşti şi conifere din speciile mesteacăn, arbore trompetă, ienupăr, tuia, pin, tei şi arţar.

Iniţiativele civice, susţinute de Hirschmann

În fruntea voluntarilor de la Hirschmann Automotive România s-a aflat Sebastian Cândea, director general operaţional al companiei, care a explicat motivul alegerii motto-ului „Am plantat copaci copii” pentru acţiunea de la Sînpaul.

„Pe lângă dezvoltarea spiritului civic şi de protecţie a mediului, ne-am dorit să implicăm şi copii, deoarece ei sunt generaţia care va urma”, a dezvăluit Sebastian Cândea.

Activitatea de vineri face parte dintr-o strategie de responsabilitate socială foarte bine pusă la punct de către conducerea companiei Hirschmann Automotive România, adaptată în permanenţă la nevoile comunităţii.

„Suntem o companie multinaţională cu 1.700 de angajaţi în România, iar acţiunea de astăzi face parte din Programul nostru de Mediu din 2018, prin care ne-am propus să sensibilizăm populaţia vis a vis de protecţia mediului. Am plantat între 100 şi 200 de arbuşti, în colaborare cu Primăria Sînpaul, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mureş, Şcoala Generală din Sânpaul şi Valea Izvoarelor. Hirschmann România a avut mai multe iniţiative cu spirit civic, recent am alergat într-un maraton pentru persoane bolnave de diabet, am alergat pentru grădiniţe, Hirschmann România a susţinut financiar mai multe activităţi de genul acesta. De asemenea, ne propunem asemenea activităţi şi pe viitor, din care amintesc o activitate pe care dorim să o realizăm în anul 2018, în colaborare cu Spitalul Judeţean, respectiv să amenajăm parcul din zona Spitalului”, a subliniat Sebastian Cândea.

Parteneriat bazat pe seriozitate reciprocă

Obişnuit cu asemenea iniţiative în beneficiul comunităţii, primarul comunei Sînpaul, Simon Istvan, a participat foarte activ la plantarea mai multor arbuşti, alături d emai mulţi colegi din cadrul instituţiei pe care o conduce. Într-o scurtă pauză, edilul şef al localităţii s-a declarat foarte mulţumit de cooperarea dintre autorităţile locale din Sînpaul şi compania Hirschmann Automotive România, principalul angajator din zonă.

„Iniţiativa societăţii Hirschmann este frumoasă. Dacă plantăm un pom, plantăm ceva pentru viitor, aşa cred eu. Aceste locuri garantat vor fi mai frumoase cu aceşti arbori ornamentali. Colaborarea noastră cu Hirschmann este veche, de când a venit în Parcul Industrial. Este un partener serios, la fel ca Primăria comunei Sânpaul. Am mai organizat împreună şi alte activităţi pentru comunitate, iar acţiunea de astăzi îşi va arăta roadele peste câţiva ani, când comuna va arăta mai frumos cu aceşti arbori plantaţi acum”, a punctat Simon Istvan.

Voluntari şi de la instituţiile de mediu

Activitatea de la Sînpaul a fost susţinută, şi prin fapte, de echipele de voluntari ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş şi Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Mureş.

„Astfel de acţiuni organizate de societăţi comerciale sunt de apreciat, copii şi adulţi plantăm arbori ornamentali, plante care se pretează pentru parcuri, este o acţiune frumoasă, o acţiune civică, care vrea să arate în primul rând că se poate face, putem planta. Nu ne-am angajat la împăduriri, pentru că o împădurire înseamnă un lucru mai complex, cu mult mai multe persoane. 70% din Agenţie a venit la această acţiune de plantare, iar cei 30% au rămas la Târgu-Mureş pentru că sunt foarte multe primării care trebuie să obţină acordurile de mediu pentru finanţările oferite de Guvernul României”, a declarat Dănuţ Ştefănescu, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

„Acţiunea de la Sînpaul este binevenită, foarte importantă pentru conştientizarea faptului că planeta este locuită nu doar de oameni, ci şi de spaţii verzi, de verdeaţă, ceea ce ne asigură oxigenul. Am încercat să ne aducem aportul într-o măsură corespunzătoare la această activitate, în urma căreia mai multe spaţii din comunitate sunt readuse la viaţă, în beneficiul cetăţenilor, al copiilor şi nu în ultimul rând în beneficiul mediului înconjurător”, a menţionat Aurel Sand, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Mureş.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE