Martor la razia cu un suspect împuşcat în pădurea din Breaza: „Levente a fost executat… i-au zburat creierii pe jos“ Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 11190 Vizualizări

Martor la razia cu un suspect împuşcat în pădurea din Breaza: „Levente a fost executat… i-au zburat creierii pe jos“

Cotidianul Zi de Zi a luat legătura cu un martor al raziei de duminică, 22 octombrie, dintr-o pădure de pe raza comunei mureşene Breaza, unde un cetăţean suspectat de furt de lemne a fost împuşcat mortal de un poliţist.

Prieten cu victima: „Noi eram în pădure după uscături“

Martorul s-a recomandat cu numele de Zoltan şi a povestit că de fapt victima se afla în pădure să adune uscături de pe jos. De asemenea, martorul care se cunoştea bine cu victima a fost de părere că ceea ce s-a întâmplat este o execuţie pentru câteva lemne uscate.

„Levente era în pădure, lângă un copil de 13 ani, când a fost împuşcat. Am auzit împuşcături şi apoi a venit copilul strigând: „Veniţi că moare!“. L-au împuşcat nevinovat, noi eram în pădure după uscături. Levente a fost executat, n-au tras în partea de jos, ci direct în cap, i-au zburat creierii pe jos. Au intrat în pădure şi au început să tragă gloanţe direct la cap. Puteţi să veniţi să vedeţi haina, e cu creierul pe ea. Puteţi să veniţi şi la noi acasă, pe strada Căprioarei din Reghin, să vedeţi pentru ce lemne l-au împuşcat. Nişte uscături! O să dăm Poliţia în Tribunal. Gândiţi-vă, că lângă el era un copil minor, îl puteau împuşca şi pe el. A avut mare noroc. Levente avea 25 de ani şi un copil“, a afirmat martorul Zoltan, care a redat şi impresiile minorului de 13 ani care se afla în pădure lângă victimă în momentul în care aceasta a fost împuşcată.

Totodată, martorul Zoltan a acuzat autorităţile că ar fi fugit de la locul faptei, la puţin timp după împuşcarea suspectului.

„Ei au tras cu arma direct în cap, după ce l-au împuşcat în cap au ieşit din pădure, pădurarul şi poliţiştii, şi l-au lăsat pe copil singur acolo. E posibil să fii împuşcat la 25 de ani pentru nişte lemne, pentru nişte uscături strânse pentru foc? Până am ajuns şi noi acolo, ei (poliţiştii – n.r.) au părăsit locul unde l-au împuşcat, au fugit, s-au urcat în maşină şi au plecat. Noi l-am dus pe împuşcat pe căruţă afară din pădure şi abia apoi l-au transportat la spital“, a afirmat martorul contactat de Zi de Zi.

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, Andreea Pop, a declarat că furtul de lemne a fost sesizat la Dispeceratul 112, iar la faţa locului s-au deplasat poliţiştii însoţiţi de lucrători silvici, iar persoana surprinsă la faţa locului nu s-a oprit la somaţiile poliţiştilor şi s-a făcut uz de armă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE