Home / Administratie / Ştafeta Veteranilor Invictus 2017, moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre

Ştafeta Veteranilor Invictus 2017, moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre

Distribuie

Membrii Ştafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, 21 octombrie, în alergare şi pe bicicletă, distanţa de 55 de kilometri între Sighişoara şi Târgu-Mureş, au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.
Maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre, membru al Batalionului de Operaţii Speciale „Vulturii“ din Târgu-Mureş, şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o misiune de intervenţie rapidă pentru salvarea unor militari aliaţi care au fost atacaţi de insurgenţi şi este înmormântat în Cimitirul Eroilor din Târgu-Mureş, alături de 286 de militari români, care au căzut pentru eliberarea oraşului în septembrie 1944.
Voluntarii Invictus au ţinut un moment de reculegere şi în memoria maiorului post-mortem Tibi Iancu, de la acelaşi Batalion 610 Operaţii Speciale „Vulturii“, care şi-a pierdut viaţa în 9 aprilie 2005, într-un accident de paraşutare.
„Am alergat între Sighişoara şi Târgu-Mureş pe un tronson greu datorită reliefului, am avut de urcat unele dealuri, dar am făcut faţă şi nu am avut accidentări în echipă. Traseul a durat cinci ore şi jumătate, dar zic că a fost bine, toţi suntem cu zâmbetul cu buze. Prin această ştafetă am fost provocaţi să facem ceva pentru a populariza cultul eroilor, care este cam scăzut pe plan naţional. Dorim să atragem puţin atenţia să nu ne uităm eroii, nici pe cei din trecut, nici pe cei de azi, să promovăm acest cult, tradiţiile româneşti, tot ce ţine de naţionalitate şi patriotism“, a declarat Petru Bălan, membru Invictus.
Ştafeta Invictus a plecat duminică dimineaţa de la Târgu-Mureş către Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, însemnând un traseu de 64 kilometri.
„Noi începem mâine să alergăm între Târgu-Mureş şi Câmpia Turzii, 64 de kilometri, sperăm să fie uşor fiind în echipă. Eu sunt civil şi m-a atras la Invictus spiritul de echipă. Şi memoria bunicului meu m-a făcut să ader la Invictus, în semn de respect pentru cei care şi-au pierdut şi îşi pierd viaţa în teatrele de operaţii, pentru România. Lumea trebuie să conştientizeze din ce în ce mai mult că se fac eforturi imense, se pierd vieţi pentru ca noi să trăim într-o ţară liberă. Avem ocazia să ieşim în stradă şi să amintim lumii că sunt oameni care luptă pentru noi“, a spus Cosmin Popa.
Asociaţia Voluntarilor Invictus desfăşoară a patra ediţie a Ştafetei Veteranilor, cu scopul de a promova respectul faţă de veteranii de ieri şi de azi ai României. Ştafeta Veteranilor Invictus 2017 presupune alergare în ştafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2.396 de kilometri, de către aproximativ o sută de voluntari, biciclişti însoţitori şi coordonatori pe trei trasee, albastru, galben şi roşu. Aceste trasee se vor reuni pe data de 25 octombrie la Carei, ultima localitate românească eliberată în timpul celui de al Doilea Război Mondial.
Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, care sprijină luptătorii răniţi în teatrele de operaţii să participe la Invictus Games.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.