Home / Eveniment / Adda. Interviu în exclusivitate

Adda. Interviu în exclusivitate

Distribuie

Adda. E târgumureșeancă de-a noastră și o știm din 2012, când își făcea intrarea pe scena muzicală alături de CRBL, cu care a lansat ”Petre”. Am întâlnit-o pe viu în 2014 la Promenada Mall, când a fost invitată să cânte în deschiderea concertului Inna. Unii și-o amintesc de atunci, o tânără extrem de emoționată, însoțită de mama și de câteva prietene, pentru susținere, dar care a reușit de pe scenă să transfere publicului toată acea emoție. Am reîntâlnit-o sâmbătă, 21 octombrie, tot la Promenada Mall, după ce una dintre cele mai noi piese, ”Te aud”, făcuse 5 milioane de vizualizări în mai puțin de trei săptămâni. Singurul artist din toată mega seria de concerte aniversare al cărui nume a fost scandat înainte de urcarea pe scenă, cu o nerăbdare deloc caracteristică publicului târgumureșean. Și singura care a fost acompaniată în permanență de publicul de toate vârstele.

Reporter: Te-am lăsat și ne-ai lăsat fără aer. Cum a fost reîntâlnirea cu publicul târgumureșean?

Adda: Am avut mari emoții. Pentru mine, cel mai greu este să cânt în fața mamei și acasă. Și nu știam că am fani foarte mulți la Târgu-Mureș. Este doar a doua invitație pe care o primesc de aici…

Rep.: Să nu uităm de acel concert din Parcul Municipal, din 2015.

Adda: Da, așa este…când am cântat pe ploaia aceea torențială… Abia am urcat pe scenă când a început ploaia și parcul s-a golit instantaneu. Un moment am stat pe gânduri dacă nu ar fi mai bine să renunț. Dar câteva zeci de spectatori au rămas alături de mine, am simțit că nu pot să-i dezamăgesc. Țin minte că am ieșit chiar între ei, în ploaie…

Rep.: Păi vezi că publicul din orașul tău natal te place? Îți cunoaște toate melodiile și știe pe de rost toate versurile. Judecând după entuziasmul cu care te-au acompaniat, le-ar fi greu să aleagă o piesă preferată. Tu ai o piesă preferată?

Adda: Am foarte multe piese și țin la ele foarte mult. Toate au un mesaj important. Piesa mea de suflet însă urmează să apară în noiembrie. Cred că este cea mai frumoasă din tot ce am cântat vreodată. E chiar povestea vieții mele și am pus tot sufletul în ea.

Rep.: Inspirația vine din viața ta personală?

Adda: Singura piesă care nu are legătură cu viața mea reală este ”Nu plânge, Ana”. Nu am fost niciodată amantă, iar soție am devenit doar după lansare.

Rep.: Și ai devenit și mamă…

Adda: Da, Alexandru, băiețelul meu împlinește mâine (22 octombrie – n.r) un an. Sunt zile în care pot sta cu el toată ziua, dar și zile în care nu îl văd deloc. Eu muncesc foarte mult, în fiecare săptămână sunt plecată câte două zile. Câteodată mă gândesc dacă sunt o mamă bună, dar mă gândesc mereu să îi fie lui bine. Când nu sunt eu cu el, e mama cu el, e în siguranță, e îngrijit și iubit. Îmi iubesc foarte mult copilul și iubesc foarte mult și ce fac. Și lui îi place muzica…Dacă încep să cânt la pian, vine și el imediat și bate clapele, cântăm împreună. Cel mai mult îi place chitara. Are trei chitare, are trompetă, muzicuță, dansează și cântă cu mine când fac vocalize. Ne distrăm foarte bine împreună.

Rep.:  Înseamnă că îți va călca pe urme?

Adda: Da, dacă asta își va dori. Copilul poate să fie astronaut dacă vrea, eu o să-l susțin. Eu am știut dintotdeauna că asta vreau să fac, am cântat în permanență, dacă nu pe scenă, am cântat sub duș… Familia mea a fost alături de mine, mama a lucrat două schimburi ca eu să pot face ce simțeam că trebuie să fac. Așa o să-l susțin și eu.

Rep.: Cum ți se pare orașul, venind din București?

Adda: Îmi lipsește în permanență orașul, prietenii…La București e o agitație permanentă, gălăgie…Oamenii sunt diferiți…Mutarea la București a fost însă o alegere pe care mi-am asumat-o. Nu zic că nu aș fi putut face muzică și de acasă, dar acolo sunt alte condiții, sunt casele de discuri, studiourile de înregistrare, toată industria e acolo… Să faci muzică e un drum greu. Industria nu este cea mai prietenoasă, concurența este foarte mare. Dacă ești însă sincer, cânți din inimă și muncești cu adevărat, constați că oamenii din industrie sunt și foarte corecți. Mă bucur în schimb că vom reuși în scurt timp să avem mica noastră oază de liniște, undeva în afara Capitalei.

Rep.: Acesta poate fi și mesajul tău către fani. Orice este posibil, dacă ești dispus să faci efortul necesar. Dealtfel majoritatea textelor tale au mesaje foarte puternice și arată o profundă înțelegere a sufletului feminin, chiar și când cânți despre situații pe care nu le-ai trăit personal. Ești feministă?

Adda: Sunt? Da. Da, chiar sunt feministă.

Rep.: Asta este nișa ta…

Adda: Mi s-a mai spus că aș fi nișată…Când ajungi la peste 150 de milioane de vizualizări pe Youtube, nu cred că mai poți fi nișat. Doar ”Fără aer” are aproape 19 milioane. Mă bucur mult că atât de mulți oameni rezonează cu mine.

A consemnat Edith VEREȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.