Home / Invatamant / Rectorul UMF Târgu-Mureș, mesaj de sprijinire a universităților de către autoritățile locale

Rectorul UMF Târgu-Mureș, mesaj de sprijinire a universităților de către autoritățile locale

Distribuie

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a transmis luni, 23 octombrie, într-o conferință de presă prilejuită de organizarea ediției a VI-a a Conferinței Internaționale de Drept, Administrație Publică și Medicină „Liability for democracy”, un mesaj de sprijinire a universităților mureșene de către autoritățile locale.
„Având planuri în comun UMF și UPM, vreau și aștept ca tot ce înseamnă consilieri județeni, consilieri locali și parlamentari de Mureș să ajungă la nivelul de maturitate civică necesară încât să vină să ne întrebe: „ce nevoie aveți la cele două universități pentru a vă putea ajuta?”. O spun foarte limpede: tot ce înseamnă politic local trebuie să fie la dispoziția motoarelor unei societăți locale dincolo de vorbele frumoase pe care le spune din când în când. Pentru mine, ca UMF, testul cel mai la îndemână va fi modul de raportare a acestor autorități locale, a oamenilor politici locali la proiectele mari pe care cele două universități le au în viitor. În egală măsură voi veni în fața opiniei publice, a presei cu proiectele mari pe care le punem în fața orașului, cât și cu modul de raportare a celor care trebuie să decidă într-un anumit moment într-un mod fie favorabil, fie într-un mod poate nefavorabil, nejustificat”, a afirmat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Resuscitarea vieții culturale 
Din dorința de a resuscita viața culturală a orașului, UMF Târgu-Mureș își propune extinderea campusului universitar prin construirea unui centru multicultural, care să aducă laolaltă sub umbrelă academică British Council, Institutul Confucius, Institutul Francez, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Maghiar. Proiectul Universității se află în Consiliul Local Târgu-Mureș. Prof. dr. Leonard Azamfirei a arătat că autorităţile locale trebuie să sprijine dezvoltarea, iar dacă nu o fac, acestea să îşi asume răspunderea politică şi administrativă a unei poziţii care poate să fie împotriva dezvoltării.

„Am să fac apel la presă, la departamentul de comunicare pe care UMF îl are, astfel încât aleşii noştri locali să ne spună dacă au votat „da” pentru ceva ce este bun pentru oraş de ce au făcut-o şi noi să-i preţuim pentru asta, dar să ne şi spună când au votat împotrivă, dacă votul împotrivă a fost de natură personală, de grup sau dacă este împotriva oraşului. Ca să ştie cei din oraş data viitoare pe cine votează şi pe cine nu. UMF are în Consiliul Local un proiect legat de extinderea campusului universităţii. Este foarte important pentru că noi, săptămâna trecută, am luat decizia de a înfiinţa şi de a construi la Târgu-Mureş un centru multicultural, care să aducă laolaltă sub umbrelă academică British Council, Institutul Confucius, Insitutul Francez, Institutul Goethe, Insitutul Cervantes, Institutul Cultural Maghiar. Mă aştept foarte insistent ca autorităţile locale să ne sprijine şi, dacă nu o fac, să îşi asume răspunderea politică şi administrativă a unei poziţii care poate să fie împotriva dezvoltării. Mă aştept, de asemenea, ca la orice proiect care vine de la UMF sau de la UPM să existe vot unanim în aceste consilii, pentru că aici nu împărţim oraşul, nu îl ia nimeni acasă , ci vrem să facem oraşul mai frumos şi mai cunoscut în zona în care noi trăim”, a transmis rectorul UMF Târgu-Mureș.
Consorțiul Universitar Târgu-Mureș, format din Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, organizează în perioada 26-27 octombrie, cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale de Drept, Administrație Publică și Medicină „Liability for democracy”. În cadrul celor trei secțiuni ale conferinței vor fi prezentate lucrări care supun atenției probleme de actualitate din domeniile Drept, Administrație Publică și Sănătate Publică.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dorin Florea, întâlnire consultativă cu Horațiu Suciu? Ce a spus fostul primar

Distribuie Fostul primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020, Dorin Florea, a afirmat miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.