Acţiuni pentru protejarea fondului forestier. Amenzi de peste un milion de lei! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 218 Vizualizări

Acţiuni pentru protejarea fondului forestier. Amenzi de peste un milion de lei!

În urma a peste 1.800 de acţiuni desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, în primele nouă luni ale anului 2017 au fost confiscaţi peste 1.455 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 338.000 de lei, pentru care nu existau documente legale justificative. Poliţiştii au aplicat, în această perioadă, 538 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.086.000 lei.

Confiscări de lemn şi echipamente

La nivel judeţean, în primele nouă luni ale acestui an, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a organizat 1.870 de acțiuni și controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

„În cadrul acţiunilor, alături de poliţişti au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti din cadrul direcţiilor silvice, precum şi specialişti ai structurilor silvice private. Au fost efectuate controale la instalaţii de debitat, exploatări forestiere, depozite şi  ocoale silvice, târguri, pieţe şi oboare, precum şi la mijloace de transport material lemnos”, a precizat Andreea Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Tot în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, au fost confiscați în total 1.455,33 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 338.300 de lei, 15 autoutilitare, 68 de căruțe, 27 de harnaşamente, 28 de ferăstraie şi 20 de topoare.

„În această perioadă, au fost aplicate 538 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.086.000 lei. Totodată, în această perioadă, structurile de ordine publică au verificat 120 de cazuri privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile 112 – Radarul Pădurilor. Dintre acestea, 15% au fost confirmate. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş continuă desfăşurarea acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE