Home / Cultură / “Soţ de vânzare”, o comedie care trebuie văzută

“Soţ de vânzare”, o comedie care trebuie văzută

Comedia spumoasă “Soț de vânzare”, jucată duminică seara pe Scena Mare a Teatrului Național, aduce în prim plan o întâlnire neprevăzută între Oxana (Alexandra Țifrea), o tânără exuberantă și curajoasă, în același timp gingașă și naivă, dar extrem de detrminată și Elena Vladimirovna (Bianca Fărcaș), o femeie trecută de prima tinerețe, nevastă de profesie, inteligentă și inițiată în metehnele vieții.

Oxana îi propune Elenei, cu o sinceritate debordantă caracteristică vârstei fragede de “20 de ani, fără un an și două luni”, o afacere pe cât de indecentă, pe atât de inedită: un contrat de vânzare-cumpărare al mult doritului ei soț, Andrei Vasilievici (Dan Rădulescu) contra tentantei sume de „douăzeci de mii”.

Comedia atinge cote maxime atunci când masculul veritabil care trăiește cu voluptate criza vârstei de mijloc, având cel puțin două amante, apare în peisaj și toată acțiunea devine de o dinamică greu de egalat. Atât de dinamică încât se poate juca chiar la masa ta sau te poate include în dialogul actorilor, lucru ce nu ar trebui să te sperie, ci doar să îți dea de gândit. Soțul care pare să facă toți banii trebuie să fie și el de acord cu „vânzarea”, lucru care devine tot mai dificil, oare vor reuși cele două femei să încheie incredibilul contract?

Subiectul tratează, într-o manieră originală și plină de picanterii, eterna temă a trio-ului conjugal, cu multiple și intense răsturnări de situații. Sub voalul umorului și al ironiilor, această piesă de teatru încearcă să atragă atenția asupra unor întrebări la care noi, cei de azi, nu prea mai vrem să le avem în vizor sau pe care le ignorăm pur și simplu.

Citeste si:  Polițiștii ne recomandă

Singura garanție oferită de actori e o seară plină de cascade de râs, de un comic de situație și de limbaj, iar la final, o lecție de viață modernă vă va da peste cap conceptele despre căsnicie și viața de cuplu din secolul XXI. Data următoarei reprezentații nu este stabilită cu exactitate, dar urmează ca piesa să fie pusă în scenă din nou cândva pe parcursul lunilor viitoare. Vă invit să vă înfruptați cu energie pozitivă dintr-o comedie perfectă, pe un text perfect, jucată perfect!

Denisa MORAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19 în Mureș: Cazuri noi, internări și testări

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 412 de cazuri noi de …