Home / Reviste / Reghin / Cupa Mirona, la cea de a XII-a ediție

Cupa Mirona, la cea de a XII-a ediție

Clubul Sportiv “Dansul Viorilor”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin și Consiliul Județean Mureș, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, organizează Cupa Mirona, ediţia a XII-a. 

Cupa Mirona este un concurs de referinţă în dansul sportiv românesc, remarcându-se prin numărul mare de concurenţi talentaţi şi specialişti ai domeniului – fiind aşteptaţi peste 400 de dansatori, 30 de arbitri, antrenori şi instructori de la cluburi din întreaga ţară: Timişoara, Tîrgu-Mureş, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Bucureşti, Alba- lulia, Sibiu, Miercurea Ciuc, Satu-Mare, Oradea, Mediaş, Bacău, Iaşi, Reghin, Piatra-Neamţ, Bistriţa, Baia-Mare, Braşov, Dej, Sighetu-Marmaţiei, Reşiţa, Turda, Baia-Sprie, Teiuş. „După succesele de până acum, ne canalizăm eforturile spre menţinerea unei competiţii unice prin prestigiu în România”, afirmă reprezentanții Clubului Sportiv “Dansul Viorilor.

Cele 31 de categorii se vor desfăşura sâmbătă, 28 octombrie, pe diferite clase valorice, pe cele două secţiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step), Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble şi jive). Concursul va începe la ora 10, la sediul complexului sportiv din Reghin, Str. Pandurilor Nr. 120. Deschiderea oficială va avea loc la ora 19.00.

„Talentul şi rezultatele deosebite, atât la nivel naţional cât şi internaţional, au făcut ca dansul sportiv românesc să evolueze spectaculos în ultimii ani. Renumele şcolii de dans reghinene a depăşit graniţele ţării, atât prin rezultatele spectaculoase, cât şi prin seminariile şi concursurile internaţionale şi naţionale organizate de clubul nostru. De 15 ani loturile naţionale ale României la dans sportiv se pregătesc în cele cinci săli special amenajate în complexul de la Reghin, oraş devenit Centru Naţional de Excelenţă în dansul sportiv. România se situează între primele ţări din lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul României să răsune de 10 ori, obţinând totodată numeroase medalii de argint şi bronz, în peste 100 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial”, se arată în comunicatul trimis de către organizatori.

Citeste si:  Bölöni refuză rolul de „magician”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ajutați-l pe Alexandru Moisin!

Comunitatea Blaga formată din elevii și cadrele didactice ale  Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin …