Măsuri de finanțare deschise prin GAL „Defileul Mureșului Superior” Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 590 Vizualizări

Măsuri de finanțare deschise prin GAL „Defileul Mureșului Superior”

Grupul de Acţiune Locală “Defileul Mureșului Superior” reunește 10 comune de pe Valea Mureșului Superior, respectiv Deda, Suseni, Ideciu de Jos, Brâncovenești, Rușii Munți, Vătava, Aluniș, Răstolița, Lunca Bradului și Stânceni, președintele fiind primarul comunei Deda, Lucreția Cadar. În componența GAL“Defileul Mureșului Superior” mai intră 13 societăţi cu răspundere limitată, 1 persoană fizică autorizată, 4 interprinderi individuale și  13 asociaţii nonguvernamentale. „Am avut o Strategie de Dezvoltare cu care ne-am clasat pe locul 1 pe țară, iar în acest moment am dat drumul la proiecte. Am stabilit ce putem să ne punem pe fiecare ghid de finanțare în parte. Având în vedere că am cotizat pentru susținerea acestui GAL până în momentul de față de trei ani de zile, în acest moment suntem în situația de a aduce bani pentru fiecare agent economic din comună, pentru cei interesați”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Sesiune deschisă pentru trei măsuri

La finele lunii septembrie a fost deschisă primei sesiuni de depunere de proiecte aferentă anului 2017 pentru Măsura M4/6B – Dezvoltarea satului românesc, finanţate prin Măsura 19 LEADER, Submăsura 19.2 Sprijin pentru implementrea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală. Fondul disponibil pentru această sesiune este de  561.963,83 euro, suma maximă nerambursabilă acordată pentru finanţarea unui proiect  fiind 56.196,383 euro. Beneficiarii ai acestei măsuri sunt cele 10 primării din cadrul GAL “Defileul Mureșului Superior”

Altă sesiune deschisă în septembrie  este pentru Măsura M3/6A- Antreprenoriat rural, finanțate prin Măsura 19 LEADER, Submăsura 19.2 Sprijin pentru impementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală. Îm casdrul acestei măsuri, suma disponibilă este de   140.481,52 euro. Beneficiari eligibili ai acestei măsuri sunt  micro/întreprinderi și întreprinderi non/agricole mici existente și nou înființate din spațiul rural de pe teritoriul GAL DMS; fermieri sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități nonagricole în zona rurală de pe teritoriul GAL DMS în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în microîntreprinderi și întreprinderi mici, cu excepția persoanelor fizice neautorizate. Ce de a treia sesiune deschisă pe 25 septembrie 2017 este pe Măsura M6/6B – Ocrotirea moștenirii rurale și dezvoltatrea turismului , la bătaie fiind puși 284.527,39 euro. Beneficarii acestei măsuri sunt comunele și asociațiile acestora conform legislației naționale în vigoare din teritoriu GAL Defileul Mureșului Superior;  agenții economici (inclusiv întreprinderi nou înființate), ce se încadrează în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii (existente sau nou înființate), unități de cult și ONG-uri.

Alte cinci măsuri în noiembrie

Depunerea proiectelor se face la sediul GAL Defileul Mureşului Superior din localiatea Deda, nr.180, jud. Mureş, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 15:00. Termenul limită de depunere este 27 noiembrie 2017. „Sperăm ca în luna noiembrie să deschidem și celelalte cinci măsuri, destinate fermierilor, asistență socială, și firme private. Valoarea fondurilor din cadrul celor cinci măsuri este de 1,1 milioane euro. Avem în total o sumă de 2 milioane de euro, din care 996.000 de euro pentru primele trei măsuri amintite, respectiv 1,1 milioane pentru cele cinci care urmează să fie deschise în luna noiembrie”, a precizat Cristina Cotruș,  responsabil verificare, evaluare și selecție proiecte în cadrul GAL „Defileul Mureșului Superior”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE