Prelegeri și lansare de carte la celebrarea Zilei ”Cantemir” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Prelegeri și lansare de carte la celebrarea Zilei ”Cantemir”

Personalitatea domnitorului cărturar Dimitrie Cantemir a fost elogiată joi 26 octombrie, de către un mare număr de studenți, profesori și invitați de prestigiu. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Zilei Cantemir”, organizat în fiecare an de către Universitatea ”Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș.

Despre calitatea educației

Președinte al Consiliului de administrație a Universității, conf.univ.dr.ing. Alexandru Bogdan Murgu a subliniat că astăzi, Universitatea este o mare familie, al cărei rol este în schimbare. ”În această perioadă, în care informația este disponibilă oricui, rolul Universității nu mai este cel de a preda pur și simplu informații, ci de a direcționa căutarea acestor informații de calitate”, a arătat Alexandru Murgu. Calitatea educației oferite de Universitatea ”Dimitrie Cantemir” a fost subliniată și de către vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu, prezent la eveniment. Acesta a arătat că a avut numeroase colaborări atât cu cadrele didactice, cât și cu studenții, asigurându-i pe cei din urmă că se află pe cele mai bune mâini. Aprecieri asemănătoare a avut și șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Ioan Macarie. ”Cunosc îndeaproape Universitatea, un mare număr de studenți au efectuat și efectuează practica pedagogică în școlile din județul Mureș. Mai mult, cunosc și absolvenți de reală valoare ai Universității, în prezent avem colegi inspectori absolvenți ai Universității”, a declarat Ioan Macarie.

Prelegeri educative

Calitatea corpului profesoral a fost elogiată și de către absolventul Universității, inspectorul școlar prof. Constantin Bogoșel. ”Sunt absolvent al Universității, promoția 2001, și sunt mândru că am avut dascăli nemaipomeniți care m-au îndrumat în carieră. Datorită lor am ales cariera pedagogică, pe care o practic cu mult drag”, a declarat Constantin Bogoșel, care și-a reafirmat sprijinul în realizarea proiectelor educaționale ale Universității și în calitate politician.

Invitat special al evenimentului, prof.univ.emerit dr. Petru Ioan, profesor al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a arătat că în evoluția învățământului românesc din ultimele decenii există numeroase aspecte catalogate drept ”de neiertat”.  Cu ocazia celebrării ”Zilei Cantemir”, profesorul ieșean a lansat volumul intitulat ”Avataruri ale liceului ca instituție apolinică”.

O amplă prelegere despre rolul inteligenței emoționale la adolescenți a susținut conf.univ.dr. Lucia Cătană. La eveniment au mai luat cuvântul președintele Senatului Universității ”Dimitrie Cantemir”, prof.univ.dr. Teodor Bodoașcă, precum și rectorul Instituției, prof. univ. dr. Mircea Simionescu.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE