Home / Administratie / CL Tîrgu Mureș rezolvă o dispută de 27 de ani – inscripționările bilingve

CL Tîrgu Mureș rezolvă o dispută de 27 de ani – inscripționările bilingve

Până în 30 iunie 2018, toate denumirile străzilor și piețelor din Tîrgu Mureș vor fi inscripționate bilingv prin grija municipalității, au votat consilierii locali în ședința de Consiliu Local (CL) din 26 octombrie. Proiectul privind schimbarea denumirilor străzilor și piețelor, aprobarea Registrului nomenclaturii stradale și înlocuirea plăcuțelor cu denumirea străzilor și piețelor din municipiul Tîrgu Mureș a fost propus de UDMR. De asemenea, consilierii POL au propus, iar cu ajutorul voturilor UDMR a trecut proiectul privind amplasarea indicatoarelor stradale bilingve în Tîrgu Mureș.

 

Proiectul de hotărâre cu numărul 31 privind schimbarea denumirii străzilor și piețelor a fost dezbătut primul pe ordinea de zi, după ce aleșii locali au votat modificarea ordinii de zi. Proiectul a primit 12 voturi pentru – UDMR și POL – și 7 abțineri – PNL și PSD. Patru aleși locali au lipsit de la ședință. Hotărârea adoptată prevede la primul articol schimbarea denumirii străzilor și piețelor, numele proprii de persoane fiind păstrate așa cum sunt acestea în limba română sau în limba maghiară, în timp ce numele proprii care desemnează anumite date istorice, orașe, zone geografice, provin din substantive comune etc. sunt traduse în maghiară. Vorbim de 463 de străzi, parcuri, piețe etc.
Până în 30 iunie 2018 vor fi înlocuite toate aceste plăcuțe cu denumirile străzilor și piețelor, se mai prevede în hotărâre, iar cheltuielile generate de înlocuirea lor, precum și cele ocazionate de schimbarea actelor de identitate vor fi suportate din bugetul local.
Consilierii POL au propus un alt proiect privind amplasarea indicatoarelor stradale bilingve, proiect care a fost votat de 50 % + 1 din aleșii locali în funcție. Potrivit proiectului, până cel târziu la 1 iulie 2018, indicatoarele stradale vor fi înlocuite cu indicatoare bilingve pe toate amplasamentele unde acestea sunt în prezent. Cheltuielile generate de confecționarea și amplasarea indicatoarelor vor fi suportate din bugetul municipiului.

Puteți consulta Registrul Nomenclatorului stradal dând click pe Registru Nomenclator stradal Tirgu Mures (S. G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rețea Orange de fibră optică, într-un oraș mureșean

Conducerea SC Orange România SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …