Home / Administratie / Proiecte de investiții în școlile târgumureșene

Proiecte de investiții în școlile târgumureșene

Distribuie

Consilierii locali au aprobat în ședința din 26 octombrie cinci proiecte de hotărâre care vizează reabilitarea, respectiv dotarea unor unități de învățământ.

Astfel, aleșii locali au votat, la punctul 17, proiectul de hotărâre referitor la Documentația de avizare lucrări de intervenție (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul “DALI clădire str. Gh. Doja nr. 3-5 Liceul Tehnologic Avram Iancu”, cu o valoare a investiției de aproape 6 milioane de lei care se vor regăsi în . Durata lucrării a fost stabilită la 21 de luni.
depozite și pivnițe la subsol, zona administrativă la parter, sală profesori, amfiteatru, arhivă, sală profesori, amfiteatru, arhivă, grupuri sanitare atât pentru profesori cât şi pentru elevi diferenţiate pe sexe, 15 săli de curs.
La punctul 18 a fost aprobată Documentatia de avizare lucrări de intervenție (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reabilitare clădire Şcoala Gimnazială Nr. 7, corp B”. Valoarea investiției este estimată la 3,1 milioane de lei, inclusiv TVA, iar după reabilitare vor exista următoarele spații: windfang şi holuri de acces, 2 case de scări, o sală profesori, depozite şi arhive, grupuri sanitare atât pentru profesori cât şi pentru elevi diferenţiate pe sexe, un cabinet medical, un cabinet psihopedagogic, o bibliotecă, un atelier și o centrală termică, o sală de sport și 10 săli de curs.
Al treilea proiect de hotărâre a vizat modificarea HCL nr. 83 din 16 martie 2017 de aprobare a achiziției dotărilor cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator pentru Liceul Tehnologic “Aurel Persu”, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit noii hotărâri, “lista dotărilor și echipamentelor (cantitativă și valorică) inițială a suferit unele modificări (din punct de vedere cantitativ și al prețului unitar), dar se încadrează în valoarea totală aprobată a listei inițiale”, care se cifrează la aproape 202 mii de lei, inclusiv TVA, din care dotări și echipamente pentru atelierul de întreținere și reparații auto: 67.218,34 de lei, diferența fiind pentru dotări și echipamente atelierele din școală – pentru practica elevilor și cabinetul de legislație rutieră.
Aceeași situație și la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, fiind modificată HCL nr. 87 din 16 martie 2017 de aprobare a achiziţiei dotărilor cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator pentru Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea aprobată se cifrează la aproape 130.000 de lei, din care dotări și echipamente – înființarea atelierului de prelucrarea cărnii: 93.191,28 lei, inclusiv TVA, iar diferența în dotări și echipamente – atelierul de prelucrare a laptelui.
Ultimul proiect de hotărâre se referă la modificarea HCL nr. 91 din 16 martie 2017 de aprobare a achiziţiei dotărilor cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator pentru Liceu Vocaţional de Artă, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Modificarea, asemenea celorlalte proiecte de hotărâre de modificare, a fost necesară pentru reactualizarea listei de dotări și mobilier, menținându-se aceeași valoare a achiziției. Proiectul are o valoare de aproape 726 de mii de lei și va presupune dotări în 6 săli de teorie, solfegiu, istoria muzicii, dotări în 40 săli de muzică, dotări în 2 ateliere arta actorului, dotări în 4 ateliere vizuale (studiul desenului, studiul formelor în culoare, pictură) și în atelierele de procesare imagine pe calculator, design textil, pictură, grafică, sculptură (două), arhitectură și cultură generală. (S. G.)


De asemenea, verificati

Bancul zilei

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.