Home / Reghin / Seară de suflet pentru gemenii Gruia și Vladimir

Seară de suflet pentru gemenii Gruia și Vladimir

Sala Mică a Casei de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin a găzduit sâmbătă, 28 octombrie, ora 18:00, un concert caritabil pentru gemenii Gruia și Vladimir. Mama celor doi, Ancuța, continuă lupta pentru găsirea de fonduri pentru tratamentul celor doi, Gruia (paralizie cerebrală, tetrapareză spastică), Vladimir (surditate profundă bilaterală, implant cohlear, retinopatia prematurității, malformații cardiace operate).   Au răspuns favorabil demersului Ancuței,  artiștii Ada Milea și Grupul Ecoul, format din Sorina Bloj și Magdalena Puskas, care au cântat  pentru sănătatea gemenilor Gruia și Vladimir.„Ziua de 28 octombrie 2017 a fost atât de specială, încât cuvintele mele pot doar umbri farmecul aparte al concertului susținut pentru gemenii mei, Gruia și Vladimir. Mi-au fost alături unica, inedita și cameleonica Ada Milea, și nepământenele în glas și în sensibilitatea cântecelor, Sorina Bloj și Magdalena Puskas, componentele Grupului Ecoul.  Ele m-au transpus într-o stare de spirit pe care o vreau doar retrăita, din nou și din nou”, a menționat Ancuța, pe pagina sa de Facebook. Locația concertului s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei veniți să asculte, dar mai ales să simtă dragul față de gemenii Gruia și Vladimir.„Sala Mica a Casei de Cultura “Dr. Eugen Nicoară” s-a transformat,  din spațiu strâmt, dar intim,  într-o sală neîncăpătoare pentru publicul ce a răspuns invitației mele. Cu priviri senine, sinceri în zâmbetul cald și imbrățișări strânse, oameni dragi au îmbrăcat veșminte de gală. Firești în gesturi, toți și-au personalizat haina cu o bijuterie neprețuită și rară: inima  lor caldă, prinsă în reverul hainei, cu bătăi puternice pentru gemeni și pentru mine, mama lor. Taina gestului lor nu am să o despic pentru ca farmecul să rămană veșnic, dar rămân cu certitudinea că,  omenia, empatia și generozitatea sunt cuvinte care nu mai țin de abstract ci de viața adevărată. O viață pe care,  eu și familia mea,  o trăim din plin. Țin să mulțumesc prietenilor dragi care mi-au fost alături, în special Mirelei Moldovan, prietena mea fidelă, om cu chip și inimă solară”, a precizat Ancuța, mama gemenilor Gruia și Vladimir

 „Singură îmi este grea lupta!”

Dragostea pentru Gruia și Vladimir  a mamei nu cunoaște limite, Ancuța speră să i se alăture cât mai multă lume în demersul ei de a-și vedea gemenii sănătoși. „Stiți bine: îmi iubesc copiii. Atât de mult, încât aș putea spune că îi iubesc cu disperare. Însă aleg speranța în iubirea pentru ei. Iar speranța pentru gemenii mei vine din terapiile zilnice pe care ei le urmează, dimineața și după-masa ( kinetoterapie, terapie vojta, logopedie, masaj terapeutic, inot, terapii alternative). “Imposibil!” , aș fi spus înainte de a avea doi copii cu handicap grav. “Ba da!”, răspund amar”, terapiile se plătesc cumplit de scump, nepermis de mult pentru putințele unor parinti. Gruia si Vladimir au evoluat în ultimul an, nesperat de mult. De aceea, toate fondurile strânse în acest concert merg exclusiv spre plata terapiilor lor și spre unica mea dorinta: pași mici spre independența de brațele mele. Vă aștept cu drag să-mi fiți alături ți la alte evenimente caritabile.  Singură îmi este grea lupta!”, a spus Ancuța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cine va moderniza sediul ISU Mureș pentru 8,2 milioane de lei

Compania Națională de Investiții a atribuit societății Socot SA Târgu Mureș, în data de 26 …