Home / Administratie / Agenți comerciali amendați

Agenți comerciali amendați

Personalul Biroului Control Comercial a întreprins, conform „Planului de Control” aprobat, verificări și reverificări specifice la 63 unități cu puncte de lucru în Piața Armatei sau care dețin terase de alimentație publică.

Cu prilejul acestor controale s-a constatat faptul că trei agenți economici nu dețineau Autorizația / Avizul de Funcționare eliberat de către municipalitate, iar 7 societăți comerciale nu aveau afișate prețurile tuturor mărfurilor expuse spre vânzare, fapte ce încalcă prevederile art. 1 din Legea nr. 12/1990* – privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. În consecință, polițiștii locali au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 lei.

Totodată, au fost sancționați cu amenzi în sumă de 6.000 lei, conform art. 75 din O.G. nr 99/2000, trei comercianți care au obstrucționat efectuarea controlului, neprezentându-se la sediul direcției cu actele solicitate la momentul verificărilor.

(Comunicat de presă – POLIȚIA LOCALĂ TÎRGU MUREȘ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Mesajul prefectului Mara Tăgănel cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național a fost omagiată vineri, 26 iunie, cu prilejul unei ceremonii organizată în …