Distracție și educație de Ziua Recoltei în Dumbrava Minunată
3 noiembrie 2017Mere coapte, dovleac dulce, struguri, toate bunătățile pe care toamna le oferă cu generozitate au fost la loc de cinste la ”Ziua Recoltei”, eveniment organizat deja de câțiva ani în Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”, structură a Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș. Aproape 150 de copii au serbat evenimentul, fiecare cum a putut mai bine, spre deliciul asistenței, părinți și bunici.
Principiile unei alimentații sănătoase
Evenimentul este partea culminantă a unui proiect educativ întins pe durata a patru săptămâni, și care și-a propus să învețe pe micuți toate aspectele legate, într-un fel sau altul, de acest anotimp. Începând de la schimbările evidente, și până la studierea atentă a roadelor toamnei, copiii au avut ocazia să se împrietenească cu anotimpul. ”Pe tot parcursul proiectului, părinții au colaborat cu noi, fiecare aducând, după posibilități, fructe de sezon și orice altceva au crezut de cuviință. Fiecare grupă de vârstă a putut învăța, la nivelul ei, o adevărată lecție de biologie și chiar și ecologie”, a explicat educatoarea Katalin Frunza, care are în grijă peste 30 de micuți. Pe lângă informațiile dobândite, pentru mulți copii, evenimentul a însemnat și ocazia de a se împrieteni cu consumul de legume și fructe și, în general, cu principiile unei alimentații sănătoase, a subliniat educatoarea.
Curcubeul toamnei
Manifestație de amploare, preșcolarii au adus omagiu anotimpului prin toate mijloacele care le-au stat la îndemână. Toți copiii au realizat lucrări inspirate, care mai de care mai variate și colorate. Lucrările au fost expuse în interiorul grădiniței, în cadrul expoziției potrivit denumite ,,Curcubeul Toamnei”. Părinții au participat și la această acțiune asigurând necesarul pentru decorurile din exterior, pentru care au adus tuleie de porumb, bostani, legume și fructe de sezon, ghivece cu crizanteme și tufănele. Bunătățile de sezon, prăjituri cu mere, dovleci copți, mere coapte, dar și cozonaci cu nuci, coșuri cu fructe și sucuri proaspete preparate din fructe au fost doar o parte dintre vedetele acțiunii. După ce au golit mesele, fiecare grupă a prezentat câte un program artistic, pregătit cu ajutorul educatoarelor.
Edith VEREȘ
Lasă un comentariu