Home / Administratie / Transportatorii de persoane, în ofsaid

Transportatorii de persoane, în ofsaid

În doar câteva ore, poliţiştii rutieri din Mureş au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 1 permis de conducere, în urma unei acţiuni coordonate de Serviciul Rutier Mureş, pentru controlul legalităţii autovehiculelor care efectuează transport persoane.

Azi, 3 noiembrie a.c., între orele 6-10, Serviciul Rutier Mureş a desfăşurat la nivel judeţean, o acţiune pentru verificarea activităţii de transport public de persoane.
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru neportul centurii de siguranţă, 1 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare/semnalizare, 1 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 19 pentru alte abateri.
Poliţiştii au reţinut 1 permis de conducere, unui conducător auto care se afla sub influenţa alcoolului şi au reţinut 1 certificat de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Exemple:

1. La data de 03.11.2017, ora 06.44, un bărbat, din municipiul Tîrgu Mureș, a fost depistat conducând un autobuz, în timp ce efectua transport public de persoane, iar în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale şi suspendarea dreptului de conducere pentru o perioada de 90 zile.

2. La data de 03.11.2017, ora 08.15, un bărbat, din localitatea Pogăceaua, a fost depistat conducând un microbuz şi efectuând transport elevi, fără a deţine licenţă de transport specifică tipului de transport efectuat. Totodată, autovehiculul nu era dotat cu plăcuţe din care să rezulte masele maxime autorizate şi dimensiunile acestora conform reglementărilor în vigoare.

Proprietarul microbuzului a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.
3. La data de 03.11.2017, ora 07.32, un bărbat din localitatea Şincai, a fost depistat în timp ce conducea un microbuz pentru transport elevi, fără a deţine licenţă de transport specifică tipului de transport efectuat. De asemenea, autovehiculul nefiind dotat cu plăcuţe din care să rezulte masele maxime autorizate şi dimensiunile acestora conform reglementărilor în vigoare, proprietarul microbuzului a fost sancţionat contravenţional şi a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.
4. La data de 03.11.2017, orele 08.45, un bărbat, din localitatea Corunca, a fost depistat în timp ce conducea un microbuz destinat transportului public de persoane, având copia conformă a certificatului de transport în cont propriu, expirată din data de 14.07.2014.

Citeste si:  VIDEO, FOTO: ”Dincolo de halatul alb”, artiști de nota 10

Proprietarul microbuzului a fost sancţionat contravenţional, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Acces spre succes”, proiect derulat în câteva localități mureșene

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare, în calitate de beneficiar, a organizat în perioada …