Home / Administratie / Trei drumuri judeţene de la graniţa județului Mureş, în reabilitare

Trei drumuri judeţene de la graniţa județului Mureş, în reabilitare

În cursul acestei săptămâni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de lărgire pe DJ151C Zau de Cîmpie (DJ151) – Valea Largă – limită județ Cluj, ultimul dintre cele trei proiecte de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor județene în vederea asigurării unei circulaţii corespunzătoare pe drumurile judeţene, a asigurării viabilităţii drumurilor, conform prevederilor OG nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Valoarea contractului este de aproximativ 3,6 milioane de lei iar termenul de realizare a lucrărilor este de șase luni.

Pentru celelalte două proiecte, respectiv Reabilitare drum județean DJ107G Limită județ Alba – Ațintiș – Luduș, în valoare de 1,7 milioane lei și Reabilitarea drumului judeţean DJ162A DN16 – Cozma – limită judeţ Bistriţa Năsăud, în valoare de 2,1 milioane lei, ordinele de începere a lucrărilor au fost emise la mijlocul lunii octombrie, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 5 luni de zile.
În ceea ce privește Programul de întreţinere a reţelei de drumuri judeţene, în cursul anului 2017 s-au încheiat 6 contracte de achiziții publice de covoare bituminoase în valoare de 7.6 milioane de lei, lungimea prevăzută pentru întreținere fiind de 45,5 km, lucrările urmând a fi finalizate în cursul următoarelor săptămâni. De asemenea, s-au încheiat 10 contracte de plombări în valoare de 1.4 milioane lei, finalizate în proporție de 90%.
Programul de întreţinere a reţelei de drumuri judeţene constituie una din preocupările de bază ale Consiliului Judeţean Mureş. Având în vedere că resursele noastre financiare sunt limitate, priorităţile în ceea ce priveşte lucrările de întreţinere sunt stabilite. Lista de investiţii se stabileşte în funcţie de starea tehnică a drumurilor, importanţa economică a traseelor şi traficul mediu zilnic ce se desfăşoară pe acestea.
Consiliul Judeţean Mureş face eforturi continue pentru a atrage surse de finanţare guvernamentale şi europene pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră. Astfel în prezent aşteptăm aprobarea a două proiecte depuse spre finanţare europeană, precum şi semnarea contractelor pentru proiectele incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locale, lista de investiţii cuprinzând patru proiecte rutiere ale Consiliului Judeţean Mureş.
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Citeste si:  Investiții de 9,2 milioane de lei, preconizate în Ungheni

Foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Evoluția din ultimele 10 zile a ”valului 5” în Târgu Mureș

Luni, 24 ianuarie, municipiul Târgu Mureș avea o rată de incidență COVID-19 de 8,46 reprezentând …