Home / Sanatate / Prescrierea exercițiului fizic, factor esențial în menținerea sănătății

Prescrierea exercițiului fizic, factor esențial în menținerea sănătății

Distribuie

Printre subiectele dezbătute în cadrul conferinței internaționale „Cercetări transdisciplinare în fiziokinetoterapie, activități fizice și nutriție sportivă”a  fost și cel legat de prevenirea bolilor, prin intermediul mișcării, reunite sub conceptul de prescrierea exercițiului fizic”.

„Principala noastră misiune este cea de prevenție, de aceea menținerea sănătății umane presupune un stil de viață adecvat, presupune respectarea originii noastre onto și filogenetice, fiind creați pentru mișcare, pentru activitate. Menținerea sănătății depinde de acest mod de viață, depinde de obișnuința noastră de a avea în programul nostru zilnic toate fișele de post, pe care le avem în prezent, și activități fizice constante, într-o formă organizată, sau într-o formă individuală”, a precizat prof. dr. Klara Brînzaniuc, șeful Disciplinei Anatomie din cadrul UMF Tîrgu Mureș.

Managerul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tîrgu Mureș a punctat rolul și importanța mișcării ca factor de e prevenție, adaptat noilor cerințe actuale.

„În prezent suntem foarte preocupați de un nou concept, dezvoltat și de federațiile internaționale și de organizațiile internaționale ale inimii legat de sănătate și mișcare în bolile cardiovasculare. Noi, avem dorința  să încercăm să fecem ceea ce se numește prescrierea exercițiului fizic. Medicii au nevoie pentru pacienții lor, pentru a le reda sănătatea, dacă nu au reușit prin eforturi și prin colaborarea cu pacientul, să o mențină fără să treacă prin etapa de boală. Chiar și în etapa de boală, trebuie să prescrie efortul fizic pentru recuperarea și pentru  reintegrare în societate a fiecărui pacient. A trecut etapa în care considerăm că la un infarct miocardic s-a terminat viața noastră activă. Nu, după ce recuperezi specific pacientul, ai oportunitatea să prescrii mișcarea. Și aici intervine colaborarea dublă între specialiștii domeniului care s-au întâlnit la această conferință cu o tematică deosebit de valoroasă și deosebit de actuală, și foarte bine gândită și structurată, cu participare națională și internațională de mare amploare, cu ceilalți specialiști care aparțin domeniului medical care fac acest lucru. Eu chiar am un studiu în derulare la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant, legat de prescrierea efortului fizic, la pacienții noștri în anumite categorii de afecțiuni. E un trend, se obișnuiște această prescriere de către medic a efortului fizic cu o colaborare a unui practician sub supraveghere medicală, și sub îndrumare de specialitate”, a subliniat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

 

De asemenea, verificati

Elev dintr-o școală din Sighișoara, cercetat pentru lovire

Distribuie Un elev dintr-o școală din municipiul Sighișoara a ajuns la spital, după ce ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.