Home / BC Mures / BC Mureș cedează pe terenul campioanei

BC Mureș cedează pe terenul campioanei

Distribuie

În partida din etapa a V-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut partida disputată pe terenul campioanei U-BT Cluj cu scorul de 97-68 (19-18, 26-22, 22-13, 30-15). Meciul avea evident o mare favorită, aceasta fiind cea gazdă, care are o nouă  perioadă foarte bună atât în campionatul intern, cât și în competiția europeană. Mureșenii s-au străduit să dea o replică bună și au reușit acest lucru în prima parte a întâlnirii. Practic au dominat primul sfert, în care s-au aflat de mai multe ori în avantaj. Clujenii au condus în două rânduri cu 4 puncte, în timp ce de partea mureșenilor avantajul maxim a fost de 3. Avantajul de doar un punct pentru gazde la finalul primului sfert anunța un joc foarte echilibrat. Așa s-au petrecut lucrurile și în debutul actului secund, în care avantajul a alternat. Coșul de trei puncte reușit de Stăncuț le terminarea primelor patru minute a dus scorul la 31-25 pentru „tigri” și se profila o surpriză. Au urmat însă două minute în care gazdele au reușit o serie de 11 puncte consecutive și s-au desprins la 5 puncte. Revenirea oaspeților, care au egalat la 36, apoi la 38 a fost ultima zvâcnire. Cele 5 puncte cu care s-a intrat la pauza mare nu aducea însă liniște în tabăra clujeană.

 

Final dominat categoric de campioni

De la vestiare echipa lui Mihai Silvășan a ieșit mult mai decisă să-și asigure un final liniștit și s-a distanțat încet, dar sigur. Mureșenii au mai reușit să țină parțial pasul până la ultima pauză și avansul gazdelor s-a păstrat în jurul barierei de 10 puncte, dar mărit spre final până la 14. Ultimul act a fost aproape un „galop de sănătate” pentru campioni, care s-au distanțat decisiv din primele minute. Finalul n-a mai fost tensionat ca în ultimele confruntări și clujenii au încheiat fără emoții, menținându-se în cvartetul echipelor cu câte un singur eșec în actuala ediție. Pentru mureșeni urmează un nou joc dificil pe teren propriu, în care vor întâlni o altă echipă din acest grup, BC Timișoara, meci care va avea loc vineri, 10 noiembrie.

În jocul de la Cluj, pentru BC Mureș Mladenovic a înscris 17 puncte, Mijovic 13 (2×3), Pita 10 (2), Santa 8, Mitchell 7 (1), Steff 6 (1), Person 4, Stăncuț 3 (1). Au mai jucat Gîrbea, Ilicov și Engi.

Pentru clujeni cel mai bun marcator a fost fostul „tigru”, Barro, cu 19 puncte, urmat de Watson 17 (1) și Sakic 16 (2).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.