Începe UniFEST Târgu Mureș! Distracție, acțiuni umanitare și educație preventivă în școli Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Începe UniFEST Târgu Mureș! Distracție, acțiuni umanitare și educație preventivă în școli

Festivalul UniFEST este organizat de Uniunea Studenților din România, iar prima ediție a avut loc acum 16 ani în București. „Între timp s-a extins și a ajuns să se desfășoare simultan în 17 orașe din țară. UniFEST Târgu Mureș este organizat pentru al șaselea an consecutiv. Am încercat să adaptăm festivalul cerințelor și dorințelor studenților din Târgu Mureș. Așa am ajuns la un program care să îmbine activități sportive cu caracter competitiv cum ar fi campionatele de fotbal și tenis. Avem și acțiuni umanitare, pentru că dorim ca distracția să fie degeaba și invităm studenții și nu doar pe ei să doneze sânge la Centrul de Transfuzii. Vom mai avea și o serie de lecții de prevenție pentru sănătatea orală în câteva școli din oraș. De exemplu, vom merge la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza” din Unirii, unde peste 500 de elevi vor beneficia de aceste lecții de prevenție”, a spus Anca Mănărăzan, președintele Organizației Studențești de Medicină Dentară (OSMD) Târgu Mureș, în cadrul unei conferințe de presă, organizată luni, 6 noiembrie, de la ora 12.00, la Centrul Integrat de Medicină Dentară.

Din program

Programul UniFEST Târgu Mureș mai cuprinde: Pub Quiz la Old City Pub – marți, 7 noiembrie de la ora 20.00, o Seară de teatru la Teatrul Studio, miercuri, de la ora 19.00; două party-uri la Zambara – joi și sâmbătă, de la 22.00; iar ziua de sâmbătă, 11 noiembrie, va începe de dimineață, de la ora 10.00, cu un eveniment caritabil la Piscina UMF, între timp se va desfășura un campionat de Paintball, în Livezeni, la Taco_Paintball, între 10.00 și 15.00, iar seara, înainte de ultimul party al festivalului, de la ora 18.00, la Teatrul Studio, va fi concursul Miss UniFEST. În plus, de luni până vineri, între orele 12.00 și 22.00 studenții pot încerca Escape Room-ul de la Le&Le Games.

Înot pentru o cauză nobilă

„Înot pentru o cauză nobilă este o activitate nouă. Studenții vor avea acces gratuit la Piscina UMF, dar îi invităm să doneze, dacă doresc, o anumită sumă de bani sau poate chiar alimente pentru că vom ajuta două familii cu posibilități materiale mai precare”, a adăugat Anca Mănărăzan, apoi a vorbit despre campania pentru donare de sânge.

„Cei care doresc să doneze sânge o pot face timp de trei zile, începând de mâine, între orele 10.00 și 13.00. La Centrul de Transfuzii vor fi întâmpinați de voluntari din cadrul UniFEST, bineînțeles vor trebui respectate regulile pentru a putea dona, pe care le pot găsi pe pagina noatră de facebook – UniFEST Tg.Mures.”

„Pe partea de hobby-uri, am încercat să includem activități cât mai plăcute pentru studenți. La campionatul de paintball vor fi prețuri studențești, iar mâine seară vom avea Pub Quiz-ul pe care l-am organizat și la edițiile anterioare. Cei care doresc să se înscrie cu echipe formate din 4-5 persoane o pot face tot prin intermediul paginii noastre de facebook. Vom aveam și un concert după Pub Quiz. Va cânta Stelina Ailincăi, concurent la Vocea Românie”, a detaliat președinta OSMD.

Teatru și Miss UniFEST Târgu Mureș la Studio

„Vineri seară vom avea un spectacol de teatru pregătit de cei de la Universitatea de Arte pentru studenții din oraș, iar sâmbătă, tot la Teatrul Studio, vom avea concursul Miss UniFEST, unde studente de la mai multe facultăți din oraș vor participa în speranța că vor obține titlul de Miss UniFEST”, a mai spus Anca.

Organizația Studențească de Medicină Dentară (OSMD) a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, în perioada 6 – 13 noiembrie 2017, cea de-a XVI-a ediție a festivalului național studențesc „Unifest”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE