A început campania de vaccinare antigripală gratuită Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 237 Vizualizări

A început campania de vaccinare antigripală gratuită

În cadrul campaniei, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoanele  cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, precum și personalul medical și femeile gravide. Până la începutul campaniei, în județul Mureș au fost recepționate primele 720 de doze, destinate bolnavilor cu boli cronice, a informat dr. Stelian Caraghiaur, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș.

Prima tranșă de vaccinuri

Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, confirmate la nivel local de către dr. Caraghiaur, până în prezent nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. În schimb, în județul Mureș, în săptămâna 9-13 octombrie s-au înregistrat 4.412 cazuri de viroze respiratorii, dintre care 44 au necesitat spitalizare, precum și 1.312 pneumonii, dintre care 92 spitalizate. Numărul virozelor a arătat o ușoară scădere în săptămânile următoare, conform informațiilor furnizate de către dr. Caraghiaur, ajungând la 4.351, în săptămâna 16-23 octombrie. În aceeași perioadă însă, numărul raportat de pneumonii diagnosticate a urcat la 1.403.

În ce privește pomenitele vaccinuri antigripale, acestea au fost doar o primă tranșă. La nivel național, s-au distribuit deocamdată doar 19.000 de doze, dintr-un total de aproximativ 1 milion. Restul dozelor de vaccin necesare vor fi distribuite în două tranșe.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte, prin intermediul unui comunicat de presă, populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi  recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. De asemenea, comunicatul amintit atrage atenția că măsurile de igienă personală, respectiv spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, precum și respectarea unui regim de viaţă sănătos, sunt esenţiale pentru prevenirea afecţiunilor respiratorii, şi în special a gripei.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE