Sala Mare se gătește de Balul Palatului Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 400 Vizualizări

Sala Mare se gătește de Balul Palatului

Podiumul a fost instalat în această după-masă în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Platforma a fost pusă la dispoziția organizatorilor de Federația Română de Dans Sportiv, parchetul fiind unul special pentru competiții de dans adus de la Clubul Sportiv „Dansul Viorilor” din Reghin. Balul Palatului se va desfășura marți, de la ora 18.30.

„Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile, cel mai spectaculos lucru care se întâmplă este transformarea sălii într-o sală de bal prin amplasarea unui podium uriaș deasupra scaunelor. Suntem chiar în grafic și în seara aceasta vom avea primele repetiții pe această suprafață. Se repetă demonstrațiile de dans ale debutanților, avansaților și seniorilor care vor evolua mâine seară la Balul Palatului”, mi-a spus Cristina Manoilă, unul dintre organizatori, luni seară, după amplasarea podiumului.

Trei momente demonstrative de dans

„Toți dansatorii sunt de la Clubul Sportiv Dans Art. Vom începe cu debutanții, copii cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani. Apoi urmează avansații, aceștia sunt sportivi profesioniști participanți și câștigători ai multor concursuri naționale și internaționale, chiar și campioni naționali și internaționali la standard și latino, care au vârste cuprinse între 17 și 28 de ani. Seniorii nu sunt dansatori profesioniști, ei practică dansul ca pe un hobby, unii au fost dansatori profesioniști, și au vârste până la 65 de ani. Așadar, vor fi trei momente demonstrative de dans. Este vorba despre polcă și vals”, mi-a mai spus Cristina Manoilă.

Am întrebat-o cum va decurge seara la Balului Palatului. „La ora 18.30, va fi primirea invitaților, vor fi întâmpinați cu o cupă de șampanie și vor avea parte de o primă jumătate de oră de socializare până la venirea tuturor invitaților. La ora 19.00, va suna gongul și va începe prima parte a spectacolului, care va cuprinde pe lângă demonstrațiile de dans, un moment cu tenorul Mario Vasiliu, un moment de teatru cu actorul Nicu Mihoc, pentru că această clădire a găzduit teatrul pentru aproape trei decenii. De asemenea, va mai fi un moment important, acela al donației organizatorilor balului către Muzeul Județean. Este o donație pe care o ținem surpriză până la momentul balului. Prima parte durează aproximativ o oră și un sfert, iar gazda va fi cunoscutul prezentator Virgil Ianțu”.

Vor fi deschise galeriile de artă

Între cele trei părți ale spectacolului vor fi pauze de aproximativ 30 de minute. Prima, va fi o pauză de socializare. „Toată lumea, indiferent unde are loc, poate coborî în hol pentru un dineu mai special de tip „canape”. Tot în aceste primă pauză de 30 de minute, galeriile de artă românească și maghiară din Palatul Culturii sunt deschise. Cine dorește poate să le viziteze și la etajul al treilea va fi o  expoziție, o prezentare de rochii de seară, dar și o colecție de bijuterii fabricate în România de la Sabion”, mi-a povestit Cristina Manoilă.

Recital excepțional al solistei Operei Naționale din București Irina Iordăchescu

Partea a doua a spectacolului va dura aproximativ 45 de minute. „Vor fi demonstrații de dans ale seniorilor și un recital excepțional al solistei Operei Naționale din București Irina Iordăchescu. Momentul de dans al seniorilor are menirea de a impulsiona lumea la dans pentru cea de a treia partea a spectacolului. Înainte, mai luăm o pauză de 20 de minute, ne mai tragem puțin sufletul și ne pregătim pentru o oră de vals pe podium. Toată lumea, indiferent de locul unde și-a achiziționat biletul, poate coborî să danseze pe acordurile Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș. Pentru toate momentele și cel demonstrative și acestea de dans muzica va fi live.

Irina Iordăchescu și Mario Vasiliu vor interveni și vor da un plus de atmosferă părții de dans a publicului. Țin să menționez că orchestra Filarmonicii va evolua sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin, dirijor din Timișoara care și-a făcut debutul în carieră la Târgu Mureș”, am mai aflat.

Organizatorii așteaptă aproximativ 300 de persoane. „La balcon și la galerie s-au putut vinde bilete doar în primul rând de scaune, pentru că din rândul al doilea se vede doar scena, dar nu se mai văd demonstrațiile de pe podium și atunci am preferat să dăm șanse egale tuturor indiferent unde se vor afla”, a precizat Cristina Manoilă, ținând să mulțumească sponsorilor care au susținut organizarea Balului Palatului.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE