Nouă medalii pentru popicarii seniori la Naționale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Nouă medalii pentru popicarii seniori la Naționale

Formația feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a obținut o medalie de aur, două de argint și cinci de bronz în cadrul finalelor individuale ale Campionatului Național al senioarelor,

disputate sâmbătă și duminică pe arena clujeană Gheorgheni. Mureșencele au urcat pe podium la toate cele patru probe ale competiției, individual clasic, sprint, tandem și tandem mixt la care au participat cele mai bune popicare din România. 7 din cele 11 sportive ale antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef cu care s-a prezentat la start lotul mureșan au reușit să obțină medalii.

În prima zi a competiției, întrecerea probei de individual clasic a revenit celei mai mai titrate popicare a României, Doina Victorița Baciu, care la cei 60 de ani împliniți și petrecuți la clubul Electromureș Romgaz a realizat un total de 608 popice doborâte. Ea a fost însoțită pe podium de colega sa de club Duka Tilda, care cu 605 p.d. a obținut medalia de argint.

În proba de sprint, care se dispută în sistem eliminatoriu s-au obținut două medalii de bronz, prin sportivele Doina Victorița Baciu, alături de colega sa Gyéresi Anna.

Pe podium și a doua zi

După o primă zi încununată cu patru medalii, în a doua zi a întrecerilor s-au disputat întrecerile din probele de dublu, de asemenea eliminatorii, fără finală mică. Pentru acestea s-au calificat cele mai bune 16 sportive și sportivi în cadrul ultimei probe, în urma disputării probei de individual clasic, pe echipe și mixt, cu perechi alcătuite din cadrul aceluiași club în prima și prin tragere la sorți la a doua. Primele două locuri la tandem au fost ocupate de sportivele echipei Conpet Petrolul Ploiești, iar pe locul trei s-au clasat tandemurile mureșene alcătuite din surorile Doina Baciu și Alexandrina Bornert, împreună cu mult mai tinerele colege Maria Ciobanu și Gál Beatrix Timea.

Mult așteptata probă de tandem mixt, introdusă în premieră în acest an, a adus în ultima fază a competiției primii opt sportivi din probele individuale. Titlul a fost câștigat de tandemul alcătuit din Luminița Dogaru (Conpet Petrolul Ploiești) și Ioan Figlea (CFR Cluj), care a trecut în finală de mureșeanca Gyéresi Anna, care l-a avut coleg pe Ioan Cercel, de la CFR Iași. Pe treapta a treia a podiumului a mai urcat și o altă jucătoare mureșeană, Iulia Adela Ban, care a făcut pereche cu jucătorul clujean Merza Robert.

O a noua medalie s-a obținut la masculin, prin Boér Lászlo (foto 2). Acesta a reușit să cucerească în cea mai importantă probă, cea de la individual clasic, o medalie de bronz cu un valoros rezultat de 633 p.d.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE