Home / Cultură / FOTO: Balul Palatului – primul bal cu specific vienez la Târgu Mureș

FOTO: Balul Palatului – primul bal cu specific vienez la Târgu Mureș

La prima ediție a Balului Palatului, Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin, a interpretat, între altele, Uvertura ‘Liliacul’, ‘Tritsch-Tratsch’, ‘Voci de primăvară’, ‘Povestiri din pădurea vieneză’ , ‘Vals Imperial’, ‘Sânge vienez’, ‘Feuerfest Polka’, Annen Polka’, ‘Dunărea albastră’ de Johann Strauss, Vals no.2 din Suita de jazz no. 2 de Dimitri Șostakovici și altele.

De asemenea, au susținut recitaluri tenorul Mario Vasiliu — “Te voi răpi la noapte” din opereta “Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez, aria ‘Das Land des Lachelns’ din “Țara surâsului” de Franz Lehar — și soprana Irina Iordănescu — aria ‘Heia, in den Bergen’ din opereta ‘Silvia’, ‘Muzica’ din opereta “Valurile Dunării” de George Grigoriu.

Actorul Nicu Mihoc a prezentat un moment teatral și membrii Clubului Sportiv Dance Art, între care și campionii mondiali la dans sportiv Cristina Tătar și Paul Moldovan, au oferit demonstrații de dans.

Balul Palatului este o inițiativă a Asociației Mercur, în parteneriat cu Muzeul Județean Mureș, Filarmonica de Stat Târgu Mureș și Clubul Sportiv Dance Art și este prima manifestare de acest gen organizată în Palatul Culturii din Târgu Mureș, construit în urmă cu 104 ani.

Balul Palatului, primul bal cu specific vienez organizat în Târgu Mureș, s-a desfășurat marți, 7 noiembrie, începând cu ora 18.30.

(Foto: Lucian Morariu)

FOTO: Balul Palatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre ”Marisiensis”!

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …