CSU Medicina-Dinamo, sâmbătă, ora 18.00 CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

CSU Medicina-Dinamo, sâmbătă, ora 18.00

În etapa a V-a din Divizia A1 la volei feminin, CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș va întâlni sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18.00, pe teren propriu, formația Dinamo București. După un debut cu o victorie în etapa inaugurală a noii ediții de campionat, în care mureșencele au învins după un prim set neconvingător debutanta Universitatea NTT Data Cluj cu 3-1, au cedat în etapa a doua cu același scor partida susținută la Iași cu Penicilina. Au urmat două jocuri cu două fruntașe, unul cu vicecampioana CSM București, 0-3 pe teren propriu, urmat de deplasarea la medaliata cu bronz, CSM Târgoviște. Mureșencele nu au reușit în niciunul dintre aceste jocuri să obțină vreun punct, a doua întâlnire fiind cedată cu 1-3, în care au câștigat setul al treilea la limită, scor 25-23, dar le-au cedat pe primele două la 16 și 13, iar pe al patrulea la 12.

Echilibru în ultimale dispute

Întâlnirea cu Dinamo se anunță una echilibrată, dar totuși cu o echipă mureșeană favorită la victorie. Dacă „medicinistele” au obținut doar trei puncte în prima etapă, alb-roșiile au reușit să obțină primele puncte abia în etapa trecută, în care au învins în cinci seturi, pe teren propriu, formația CSM Lugoj. Așadar, CSU Medicina a strâns trei puncte, iar Dinamo doar două după victoria în set decisiv. O victorie în acest joc ar avea o mare importanță în configurația clasamentului, cu atât mai mult cu cât pentru mureșence urmează un nou meci foarte greu în etapa viitoare, când vor primi vizita campioanei ultimelor ediții, Volei Alba Blaj. În edițiile precedente în care echipa bucureșteană a evoluat în primul eșalon echipa târgumureșeană a învins deseori fără mari emoții, dar în această ediție lotul este unul cu o medie de vârstă foarte scăzută, cu multe jucătoare provenite din echipele de junioare și cea a Centrului Național Universitar de Excelență.

În confruntările din ediția trecută ambele echipe s-au impus în trei seturi în partidele susținute pe teren propriu, dar după seturi foarte echilibrate. Ultima întâlnire disputată la Târgu-Mureș la începutul acestui an s-a încheiat în trei seturi, dar cu două „seturi maraton”, ambele încheiate cu 29-27. Dinamo a obținut totuși un loc în play-off, în timp ce CSU Medicina a rămas în afară pentru prima dată în ultimul deceniu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE