Home / FC Municipal / Fetele de la ASA oferă surpriza etapei, dar sunt gata de plecare

Fetele de la ASA oferă surpriza etapei, dar sunt gata de plecare

Distribuie

Pasiunea mureșencelor a surclasat o favorită

Echipa feminină de fotbal ASA Târgu-Mureș a învins duminică în etapa a VIII-a, penultima a returului Ligii I, pe teren propriu, formația CFR Timișoara, scor 4-1. Pentru cei avizați, rezultatul poate fi considerat o mare surpriză. Bănățencele, susținute financiar, veneau la Târgu-Mureș din postura de mare favorită, cu o singură înfrângere, în fața campioanei Olimpia Cluj, echipă care din 2010 nu a mai fost învinsă în competițiile interne decât de mureșence, anul trecut, în finala Cupei României. De atunci însă, echipa mureșeană a suferit cumplit din cauza problemelor de la echipa băieților, clubul a fost la un pas de faliment, chiar declarat în luna trecută. Cu toate acestea, partida nu a arătat deloc una între o favorită certă la podium și una care abia putea alinia un „11”, jucând multe meciuri fără nicio rezervă, sau chiar în inferioritate numerică. Roș-albastrele au dominat clar jocul și au condus cu 4-0, scor umilitor pentru bănățencele care aspiră la medalia de argint, cucerită șase ani la rând de ASA. Au înscris Andreea Golea, de două ori, Alicia Roca și Alina Boroș, bănățencele reușind golul „de onoare” spre finalul partidei. ASA se menține pe podium, dar cu numai 3 puncte în fața harghitencelor de la Femina Odorheiu Secuiesc, aceasta având două partide restanță. O confruntare a „adevărului” va avea loc în ultima etapă a turului, pe terenul harghitencelor, duminică, 19 noiembrie.

În partida cu CFR Timișoara ASA a aliniat echipa: Rusz Orsolya- Camelia Vîga, Iulia Mera, Alina Boroș, Ana Maria Gorea, Lucia Meleacă, Mădălina Boroș, Barabasi Kinga, Denisa Năznean, Alicia Roca, Andreea Golea.

Seches Carol: „Noi trăim pentru fotbal, nu prin fotbal”

Trecând peste felul în care s-a disputat partida cu CFR Timișoara, trebuie scos în evidență felul în care evoluează echipa care s-a clasat din 2010 până în vara anului trecut mereu pe podium. Cu un titlu de campioană și șase de vicecampioană, două Cupe ale României din 7 finale jucate, cu jucătoare în loturile naționale, un portar titular al Naționalei, Andreea Părăluță, componenta campioanei Spaniei, Atletico Madrid și alte jucătoare ajunse în campionate unde fotbalul feminin este susținut, ASA a ajuns o „sursă de puncte” pentru adversare. Cu toate acestea, în ciuda faptului că unele dintre jucătoare nu pot participa la antrenamente, echipa a trecut la pas de adversarele care veneau la victorie. Aflăm amănunte de la antrenorul echipei, Seches Carol, care a pus înainte de toate suflet, a făcut împrumuturi la bănci pentru a susține echipa. „Noi trăim pentru fotbal, jucăm din pasiune, nu trăim din fotbal. Fetele nu au primit niciun ban de aproximativ un an și jumătate și joacă doar din pasiune, din dragostea pentru fotbal. Eforturile pe care le facem sunt greu de înțeles pentru unii. La multe meciuri am trimis în teren echipă cu fete care jucau doar să avem 11 jucătoare. La Craiova ne-am dus cu lot de doar nouă jucătoare și am făcut egal, acum am dovedit că facem față și la o echipă cu pretenții, deși sunt fete care lucrează și nu se pot antrena. Eu îmi sacrific timp și am cheltuit mulți bani din buzunarul meu pentru a motiva echipa, îmi sacrific timp și bani luați din familie numai pentru că facem fotbal din pasiune. Dacă titlul de campioană, cele două Cupe, participarea în Champions League și atâtea jucătoare ajunse la națională și în campionate puternice nu înseamnă nimic, multe nu mai sunt de spus. Probabil vom accepta orice ofertă tentantă din partea unor cluburi din alte orașe care ne fac oferte”, a dezvăluit antrenorul Seches Carol.

PS: În ultima perioadă, echipa a primit oferte pentru a fi preluată de unele cluburi din alte orașe.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.