Home / Business / Mureșeanul care schimbă definiția muncii la patron

Mureșeanul care schimbă definiția muncii la patron

Mare parte din potenţialul României, din capacitatea de dezvoltare rapidă se pierde ca urmare a migraţiei creierelor. Tinerii talentaţi aleg să-şi caute un viitor mai bun peste graniţă şi să părăsească ţara din cauza incertitudinilor, a corupţiei şi a lipsei de perspectivă. Unii însă aleg să se întoarcă şi să pună în practică aici ce au învăţat în străinătate si astfel să schimbe societatea. Mentalitate de Silicon Valley implantată în inima Transilvaniei. A fost ambiţia şi acum reuşita unui tânăr care a lucrat pentru giganţi din IT, dar care a decis să revină în România şi să dezvolte start up-ul „Lateral”. Este proiectul antreprenorului Ciprian Morar, care nu şi-a propus să schimbe lumea, dar vrea, totuşi, să modifice mentalitatea din România.

Acționarii și angajații Lateral au fost protagoniștii emisiunii „România Fast Forward”, realizată de jurnalistul Sergiu Voicu la Digi24.

Primii bani cum i-ai făcut?

– Tot aşa, la 14 ani, am creat nişte coperte de cărţi religioase. Designul lor. Bani pe care îi puneam din nou în circuit ca să îmi continui şcoala. Mama m-a sustinut foarte mult în domeniul ăsta şi datorită ei am schimbat şcoala. Doar pentru că la o altă şcoală era un calculator şi mergeam acolo şi mă închideam în cameră cu singurul calculator din zona aia din Târgu Mureş. Îmi amintesc că venea poliţia la noi să îi ajutăm să înţeleagă cum falsifica lumea banii. La nivelul ăsta de detaliu am ajuns, cunoaşteam tehnologiile de tipărit, de prepress. Aveam note mici la toate materiile care nu erau informatică, engleză, geografie, unde nu aveam pasiune. (Ciprian Morar)

Puteți citi articolul integral pe site-ul digi24.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tractoare IRUM, la un mega-eveniment din Ungaria

Tractoarele agricole IRUM TAGRO și TAG vor fi prezente la cel mai mare eveniment agricol …