Home / Administratie / Inspectorul școlar general Ioan Macarie merge în instanță

Inspectorul școlar general Ioan Macarie merge în instanță

La sfârșitul săptămânii trecute apărea o știre bazată pe un comunicat de presă trimis redacției Mediafax despre amendarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) penntru că planul de școlarizare pentru anul școlar în curs a prevăzut mai puține locuri în licee pentru elevii de limba maghiară.

Potrivit Mediafax, care a citat din documentul CNCD: ”Planul de învăţământ pentru anul şcolar 2017-2018 care, pentru cei 1.653 de elevi care au terminat clasa a VIII-a în limba maghiară, a prevăzut doar 1.484 de locuri (cu 169 mai puţin), în timp ce la secţia română au prevăzut 139 de locuri în plus, iar la secţia germană 18 de locuri în plus, este discriminatoriu”.
CNCD a recomandat IȘJ Mureș ca “în viitor planul şcolar să fie elaborat în mod echitabil pentru cei care termină clasa a VIII-a în limba maghiară”.
Astăzi, înainte de festivitatea de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” i-am solicitat inspectorului școlar general, Ioan Macarie, un punct de vedere în legătură cu sancțiunea aplicată.
“Voi ataca decizia în contencios administrativ”, a declarat Ioan Macarie, inspectorul școlar general, precizând că își va exprima public opinia după ce va primi oficial hotărârea.
Într-adevăr au fost prevăzute mai puține locuri, dar și copiii sunt mai puțini, mai spune inspectorul școlar general, iar locurile nu au fost ocupate nici în clasele de acum.
În jur de 300 de elevi dintre cei peste 800 de elevi maghiari absolvenți de clasa a VIII-a nu s-au înscris la evaluarea națională.
Remarcăm în final că, procedând extrem de corect, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat mai degrabă mass-media înainte să fie informată instituția împricinată că a fost sancționată. (V. C. & S. G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșeni arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul …