Home / Invatamant / ECO – Ora verde. Lecții și ateliere de educație ecologică pentru elevi

ECO – Ora verde. Lecții și ateliere de educație ecologică pentru elevi

Distribuie

Majoritatea orașelor precum și Târgu Mureșul e un oraș intens poluat în urma consumului exagerat al resurselor naturale. JCI își propune o serie de programe cu impact pe termen lung care vizează conștientizarea comportamentelor oamenilor legat de acest consum exagerat, educarea lor și care au ca scop reducerea consumului resurselor naturale. Proiectul are două componente: atelierul din Cetatea Medievală și activitatea în școli. Voluntarii JCI Târgu Mureș predau lecții de ecologie, împărțite în trei module: Apa, Energia și Pădurea.
Atelierul a fost ținut în bastionul Blănarilor. Aici participanții au făcut rame foto din materiale naturale și a fost un mare succes ca și număr de participanți dar și ca atmosferă și veselie.
Activitatea în școli se desfășoară în cadrul proiectului Ora Verde în parteneriat cu Yves Rocher. Printre școlile implicate în proiect sunt Școala Gimnazială Dacia, Gimnaziul nr. 18 și Gimnaziul nr 3 .
„Orele sunt interactive, copii sunt interesați de temă și pun întrebări după care primesc agende și dulciuri din partea organizatorilor. Astăzi, ne-am întâlnit cu elevii pentru ultimele din modulul Energia, urmând Pădurea. Ne bucurăm foarte mult că alături de noi s-au implicat în proiect și elevi ai Liceului Agricol din Târgu Mureș”, ne-a spus Nicoleta Simion managerul proiectului ECO – Ora verde.

(G.B.)

 

De asemenea, verificati

Șerban Radu George. ” Matematica pură este o artă abstractă ”

Distribuie Elevul Șerban Radu George este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.